Okulum çok kötü gitmek istemiyorum

Zekayla alakası yok. Çalışma ve azimle alakası var bunun. Sence Ronaldo ve Messi saf yetenekte eşit düzeyde mi? Biri çocukken kaleye atılırken öbürü çocukken bile gözde olandı. Sadece çaba ve sonrasında mutluluk.
Dostum, burası Almanya, İsviçre, İngiltere gibi ülke değil ki. Bu ülkede adalet yerlerde, hele eğitim sisteminde adaletin A'sı bile bulunmaz. Çocuk ne kadar çok çalışmış olsun o sınavda illa bir itlik yapacaklar ve çocukların o kadar aylık, yıllık emeklerini çöpe atacaklar, keşke dediğin gibi basit olsa.

Dostum, burası Almanya, İsviçre, İngiltere gibi ülke değil ki. Bu ülkede adalet yerlerde, hele eğitim sisteminde adaletin A'sı bile bulunmaz. Çocuk ne kadar çok çalışmış olsun o sınavda illa bir itlik yapacaklar ve çocukların o kadar aylık, yıllık emeklerini çöpe atacaklar, keşke dediğin gibi basit olsa.

Kendimizi böyle kandırmaya gerek yok. Tamam berbat bir sistem falan, o ülkelerle eşit bile değiliz bunda hemfikiriz. Ama çoğu insan akşama kadar Reels kaydırıp yan gelip sisteme laf edemez. Çalışmayı denemeden sisteme laf edemezsin. Önce çaba ve çalışma gerekir. Bunları yapınca zaten bu sistemde bile başaracaksın. Sistem çalışmanı engellemiyor başarmanı zorlaştırıyor. Bunu aşmanın yolu daha çok çalışmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı