Okulun boş gelmesi ve gitmek istememek

Ben genel olarak okulda öğrenmeyi sevmiyorum, daha doğrusu öğrenemiyorum. Yani benim için okulda ne anlatıldığı sorun değil.

Fizik dersini seviyorum mesela. İleride de işime yarayacak bir ders ancak okulda Fizik hakkında hiçbir şey öğrenmedim, fizikle ilgili ne biliyorsam evde kendim öğrendim. Derste yaptığım tek şey hocalar kontrol ederse diye not tutmak. Onun dışında sınavlara hep kendim çalışıyorum ve notlarım da iyi oluyor genelde.
Okulda sana hiç işine yaramayacak bir fizik öğretiyorlar çünkü.

@Arthur_Callahan Hocam siz açıktan mı okuyorsunuz?

Sistemi nasıl?
Hocam açıktan okumuyorum, 11. sınıfım ancak açıktan okuyan çok fazla arkadaşım var ve hepsi gayet memnun. Belki 12. sınıfta ben de geçebilirim, gerçekten şu boş okullara gitmektense açıktan kendiniz üniversite sınavına çalışın derim.

@hadwiger hocam ben de aynı şekilde. Okula sadece gitmek için gidiyorum, bana bir şey katmıyor. Sınavlara da full kendim çalışıyorum ve okulun, sınava bir katkısı olmuyor; tabii bana göre.

Ben de meslek lisesi mezunuyum. Bilişim okudum, hayatımın her döneminde bilgisayarla haşır neşir biri olarak lise zamanlarımda asla kimya, coğrafya dersi falan almanın mantığını hiçbir türlü anlamadım. Tamamen öğrencilere karma bir boş bilgi aşılanması söz konusu. Asla ama asla hayatımızda karşımıza çıkmayacak şeylerin neden ezberle öğretilme konusunda bize dayatıldığını anlamış değilim.

Amerika'daki eğitim sistemine aşığım. Orada herkes bir kulübe katılıyor, bir aktiviteye katılıyor ve puanlarını buna göre artırıyor. Ne kadar çok sosyalleşirsen, ne kadar aktiviten olursa o kadar önde oluyorsun. Onlarda da saçma sapan dersler yok, herkes ne olmak istiyorsa ona yönelebiliyor zaman içinde.

Herkesin kendine ait dolapları var, herkes iç içe, derslikler mükemmel, kütüphaneler kocaman. Otur oku istediğini.

Hiçbir zaman okuduğum okuldan, eğitim şeklinden zevk alamadım. Kaygılarla endişelerle bitti gitti lise.

Ülke olarak "kıskanılıyoruz" Buna eğitim sistemimiz de dahil herhalde. Hem baksanıza o kadar iyi eğitimimiz olduğu için bu ülkeden bir cacık olmuyor; bilim insanları, araştırmacılar, yazılımcılar ve mühendisler hep kaçacak ülke arıyor.

Ko me di ler
Di ya rı
Tür ki ye.

Nedense bu düşünce liseye geçtikten beri var. Liseye geçtiğimden beri okulun boş bir şey olduğunu düşünmeye başladım. Hiç okula gidesim yok. Okulu hiç de sevesim yok. Boş gidip, boş geliyorum çünkü ilgimi çekmiyor. Bu tek bende olmuyor bu arada. Size de böyle geliyor mu? Cidden okula gitmesem, evde kendimi geliştirsem kendime daha çok şey katarım.

Okulda öğrendiklerimiz hayatta karşımıza çıksa bir şey demem, ama hayatımızda bir kere bile çıkmayacak konuları öğrenmemiz benim sinirimi bozuyor. Ben yazılımcı olacağım, neden ileri kimya öğreniyorum? Kod yazarken tuşların atomunu mu hesaplayacağım? Hayır. Yani benim işime yaramaz.

Bence okullarda, kişiye 8. sınıfta yapacağı meslek sorulmalı ve ona göre sınıflar oluşturulmalı, eğitimler verilmeli. Sırf bu yüzden meslek lisesine geldim ve gayet iyi etmişim, şu an tek şikayetçi olduğum durum: Meslek derslerinin 14 saat olması. Yani arkadaşlar bu eğitim sisteminin her köşesinde bir saçmalık var. Meslek dersi yüzünden meslekten soğudum resmen. Haliyle okula gitme isteği de kalmadı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce nasıl düzelir bu sistem? Okul size göre de boş geliyor mu?
Okulda öğrendiğin bilgiler karşına tabii ki çıkacak.

Bir mühendisin yüksek matematik, diferansiyel denklemler ve lineer cebir bilmemesi kabul edilemez.
Kimya, biyoloji ve fizik gibi derslerin hepsi gerçek hayattan alınmadır.

Kimya bilginiz ile tavada yanan yağı ile su ile söndürmeye çalışmaz.

Biyoloji bilginiz ile vücut dilinizi daha iyi bilirisiniz.

Fizik ile viraj alırken sürtünme kuvvetinin daha fazla olması gerektiğini aksi takdirde virajdan uçacağınızı bilirsiniz.

O boş gördüğünüz derslerin hepsi hayatın kendisidir, bunların hepsi vardır.

Mühendislerin veya mimarların yaptığı ufak bir matematiksel hatada bir bina yerlebir olabilir.
Doktorların yaptığı ufak bir hatada insanlar ölebilir.
En basitinden lavaboyu yıkmadan önce hidroklorik asit kullanacaksanız maske takarsınız.

Nedense bu düşünce liseye geçtikten beri var. Liseye geçtiğimden beri okulun boş bir şey olduğunu düşünmeye başladım. Hiç okula gidesim yok. Okulu hiç de sevesim yok. Boş gidip, boş geliyorum çünkü ilgimi çekmiyor. Bu tek bende olmuyor bu arada. Size de böyle geliyor mu? Cidden okula gitmesem, evde kendimi geliştirsem kendime daha çok şey katarım.

Okulda öğrendiklerimiz hayatta karşımıza çıksa bir şey demem, ama hayatımızda bir kere bile çıkmayacak konuları öğrenmemiz benim sinirimi bozuyor. Ben yazılımcı olacağım, neden ileri kimya öğreniyorum? Kod yazarken tuşların atomunu mu hesaplayacağım? Hayır. Yani benim işime yaramaz.

Bence okullarda, kişiye 8. sınıfta yapacağı meslek sorulmalı ve ona göre sınıflar oluşturulmalı, eğitimler verilmeli. Sırf bu yüzden meslek lisesine geldim ve gayet iyi etmişim, şu an tek şikayetçi olduğum durum: Meslek derslerinin 14 saat olması. Yani arkadaşlar bu eğitim sisteminin her köşesinde bir saçmalık var. Meslek dersi yüzünden meslekten soğudum resmen. Haliyle okula gitme isteği de kalmadı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce nasıl düzelir bu sistem? Okul size göre de boş geliyor mu?

Ben de senin gibiyim. Mesela 8 sınıfım çok güzel geçti. Okul da sevdiğim bir kız vardı ve okula gitmek için bir nedenim vardı. Şimdi yok ve okul çok sıkıcı geliyor. Öğretmenler, eğitim sistemi vs. daha çok sayarım böyle. Bir de mesela Din dersinde Allah'ın sıfatlarını vs. öğretiyor. Bu benim ne işime yaracak. Daha böyle işe yaramayacak çok ders var.

Ben de meslek lisesi mezunuyum. Bilişim okudum, hayatımın her döneminde bilgisayarla haşır neşir biri olarak lise zamanlarımda asla kimya, coğrafya derdi falan almanın mantığını hiçbir türlü anladım.
Ben de teknik lisedeyim, elektronik bölümünde. Yeni sistemle hem benim bölümümde hem de bilişimde, 11 ve 12. sınıfta matematik, kimya, fizik ve biyoloji dersi yok. Bildiğiniz tamamen sayısaldan oluşan bölümde sayısal ders vermiyorlar. İsteyen seçmeli Matematik dersi alabiliyor ama orada anlatılan Matematik de temel matematik, üstlü sayılar falan yani. Saçmalıktan başka hiçbir şey değil gerçekten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı