Okumak vs çalışmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada 6.000'den fazla yapar.
180.000 TL her ay 3000 falan yapıyor. (Ziraat Bank.)
2500 yapıyor sanırım hocam.
Hocam çok güzel düşünmüşsünüz fakat bu 12 yıl boyunca taş kemireceksek geçerli. 2825 TL'yle Türkiye şartlarında insanlar geçinemezken birikim yapması da mümkün olmadığı için genelde bu 12 yılın sonunda bırakın +406,800 TL'yi, eksilerde çıkıyorlar maalesef.
Dostum lütfen anlayın artık şunu. Ailesinin evinde kalarak bu birimi yapacak.
14 yaşında falan başlayacak çalışmaya, 26 yaşına kadar falan.
Lise, üniversite bitirene kadar zaten 26 yaşımızda oluyoruz. Her türlü bu yaşa kadar ailemiz bakıyor.
Lise, üniversite bitirmek yerine bu 12 yıllık süreçte sadece asgari ücretle çalışacak.

Kazandığı bütün parayı saklayacak. Aslında parayı biriktirme sürecinde de parayı bankaya yatırsa 12 yıldan kısa bir sürede para 400.000 Liraya tamamlanır. Çünkü daha biriktirme aşamasındayken de bankadan faiz alabilecek.

6 bin TL aylık net kazanç için %2 baz alınırsa ortlama banka ya 3 milyon 600 bin TL civarı para koymanız gerekir. %3 baz alınırsa. 2 milyon 400 bin TL gerekir.

2500 yapıyor sanırım hocam.

Dostum lütfen anlayın artık şunu. Ailesinin evinde kalarak bu birimi yapacak.
Lise, üniversite bitirene kadar zaten 26 yaşımızda oluyoruz. Her türlü bu yaşa kadar ailemiz bakıyor.
Lise, üniversite bitirmek yerine bu 12 yıllık süreçte sadece asgari ücretle çalışacak.

Kazandığı bütün parayı saklayacak. Aslında kazandığı parayı da bankaya yatırsa 12 yıldan kısa bir sürede para 400.000 liraya tamamlanır çünkü daha biriktirme aşamasındayken de bankadan faiz alabilecek.

14 yaşında iş bulamaz bulsada asgari ücret alamaz imkansız.

6 bin TL aylık net kazanç için %2 baz alınırsa ortalama banka ya 3 milyon 600 bin TL civarı para koymanız gerekir. %3 baz alınırsa. 2 milyon 400 bin TL gerekir.
faizhesaplama.png

Örnek olarak koydum, daha yüksek faizli bankalar da var.
14 yaşında iş bulamaz bulsa da asgari ücret alamaz, imkansız.
Bu yaşta aile onayı ile iş bulunabilir. Asgari ücret de alabilir.
İş ağır olmadığı sürece bir sorun yok.

18 yaşın altında olup da asgari ücret alması "biraz" zor dostum. 18 yaşına gelince de hem birikim sahibi olup hem de belirli bir kazancı olmasına rağmen aile evinde kalması gururlu bir davranış değil, ne olursa olsun evin masraflarına destek olması gerekir.

Siz her 16 - 17 okuyanın boş gezenin boş kalfası olacağını sanıyorsunuz herhalde.

Girsen girsen ancak özel sektörde bir yere gidersin. Özel sektörde tatil yapabileceğini mi sanıyorsun sen? :D
Özel sektörde çalışmayacak ki. 14 yaşından 26 yaşına kadar aile evinde yaşayarak çalıştıktan sonra 400.000 TL birikimi olacak ve hayatı boyunca bir daha çalışmayacak. Bu para üzerinden kazanacağı faiz ile geçinecek.

18 yaşın altında olup da asgari ücret alması "biraz" zor dostum. 18 yaşına gelince de hem birikim sahibi olup hem de belirli bir kazancı olmasına rağmen aile evinde kalması gururlu bir davranış değil, ne olursa olsun evin masraflarına destek olması gerekir.

Katılıyorum 18 yaşında bile iş bulamayan var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı