OLED monitör önerisi

Bütçe
40000
Dediğim gibi gündüz vaktı ben pek kullanmıyorum, akşam vakti benim için daha önemli bu yüzden Dell benim için mantıklı. Gündüz kullanacaklar zaten ASUS almalı. Ayrıca benim için kalibrasyon kalitesi, kalite kontrol ve satış sonrası destek kısmı önemli. Hem global hem de TR yorumlarına göre Dell bariz zirveye oynuyor bu konuda. İncelemelerde de renk doğruluğu olarak en iyi bulduğum model bu. Renk sıcaklığı, Delta'e değeri, gama vs en az hata payı olan model bu. Her ne kadar üniteden üniteye göre değişse de incelemelerde ASUS olan bariz bir şekilde daha kötü bir renk doğruluğuna sahip. Yine de ışık alan bir ortamda ASUS'un daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Tamamen kullanıcının hangi şartlarda kullanacağına bağlı yani. İkisi de birbirinden üstün değil. Eğer biri çok iyi, diğeri iyi değil diyorsa bu kişi ya fanboydur ya da aldığı malı övmeye doyamayanlardandır.
Bana da öyle geliyor, sonuçta gerçekten teknolojinin en ileri seviyesini alıyoruz ama bu kadar verirken qd-oledlerin morarması, woledlerin renk doğruluğu açısından zayıf olma eksileri çok düşündürüyor ama dediğim gibi Morarmayı engellemek adına Dell alarak, dediğiniz artılarıyla birlikte Asus'tan daha mantıklı olacak gözüküyor.

Aynı durumdayım. OLED mi alsam 2K IPS mi aksam karar veremedim. Hangi videoyu açsam olumsuz yorumlar var.
Amazon yorumlarınızı okursanız kullanan kişilerin deneyimlerini görmüş olursunuz. Aynısı diğer monitör için de geçerli.
Yani ikisinde de olumsuz yorumlar çok.
Ben şahsen bu yorumlardan sonra OLED yerine bir süre daha 2K IPS devam etmeye karar vermiş gibiyim. 5070 Ti ile 2K'da oyun oynarım.

Aynı durumdayım. OLED mi alsam 2K IPS mi aksam karar veremedim. Hangi videoyu açsam olumsuz yorumlar var.
Amazon yorumlarınızı okursanız kullanan kişilerin deneyimlerini görmüş olursunuz. Aynısı diğer monitör için de geçerli.
Ben şahsen bu yorumlardan sonra OLED yerine bir süre daha 2K IPS devam etmeye karar vermiş gibiyim. 5070 Ti ile 2K'da oyun oynarım.
Haksız değilsiniz, 1 sene önceye kadar iş & ev / bilgisayar takılıyordum sık sık başındaydım fakat artık evliyim eskisi kadar vakit geçiremiyorum ama bu teknolojiyi gerçekten tatmak istiyorum. PS5 ile de kullanarak iyi bir deneyim yakalayabilirim gibi.

Faydali oluyor diyorsun vrr kapatmaktan farkı yok bu işin. 200-240 arası vrr calıssa ne olur calısmasa ne olur.
Ben 160-240 aralığında olan seçeneği kullanıyorum. Gsync açıkken her oyunda fareyi daha tepkisel ve smooth kullanıyorum. Atışlarım daha isabetli olıyor. Artık astigmatımdan mıdır nedir (gözlük ile oynuyorum) gsync kapalı FPS dalgalandığındaki takılma biraz vakit geçince gözümü yoruyor ve zamanla başımı ağrıtıyor.
Özetle işime yarıyor. Senin işine yaramaz orası ayrı.

Haksız değilsiniz, 1 sene önceye kadar iş & ev / bilgisayar takılıyordum sık sık başındaydım fakat artık evliyim eskisi kadar vakit geçiremiyorum ama bu teknolojiyi gerçekten tatmak istiyorum. PS5 ile de kullanarak iyi bir deneyim yakalayabilirim gibi.
Bende öyleyim. Akşam eve gelip 1 - 2 saat takılsam yeter diyorum. Ama 30 bin tl verip pisman olmak da koyuyor adama. IPS monitörlerde de sorun. Bende Dell IPS 1080p acayip ışık sızması var. Işıklı ortamda zaten görünmüyor anca ışık kapatılacak o şekilde kullanıyorum. Hikayeli oyun oynadığım için hz falan pek umrumda değil. Bilemedim ben de

Bende öyleyim. Akşam eve gelip 1 - 2 saat takılsam yeter diyorum. Ama 30 bin tl verip pisman olmak da koyuyor adama. IPS monitörlerde de sorun. Bende Dell IPS 1080p acayip ışık sızması var. Işıklı ortamda zaten görünmüyor anca ışık kapatılacak o şekilde kullanıyorum. Hikayeli oyun oynadığım için hz falan pek umrumda değil. Bilemedim ben de
Pişman olunacağını sanmam. 2-3 ay kullanp 2-3 bin kayıpla satılır en kötü ama deneyimi yaşamak istiyorum açıkçası. Gerçekten televizyon alırken de baya araştırmıştık Samsung QLED tarafına yöneldik 65" olmasından + bütçeden dolayı ama aynı fiyata 55" LG Oled alabilecekken boyutundan dolayı Samsung yöneldik. O yüzden OLED içimde bir uktedir :)

Pişman olunacağını sanmam. 2-3 ay kullanp 2-3 bin kayıpla satılır en kötü ama deneyimi yaşamak istiyorum açıkçası. Gerçekten televizyon alırken de baya araştırmıştık Samsung QLED tarafına yöneldik 65" olmasından + bütçeden dolayı ama aynı fiyata 55" LG Oled alabilecekken boyutundan dolayı Samsung yöneldik. O yüzden OLED içimde bir uktedir :)
Hangi monitöre daha sıcaksın? İçine sinen hangisi oldu?

IPS ile devam etmek büyük bir hata. OLED'in eksileri 2-3 tane ise IPS'in bir sürü var.

En basitinden OLED'lerde arka aydınlatma mevzusu yok. LCD panellerde arka aydınlatma olduğu için ışık sızması, düşük kontrast, gri seviyesinde siyahlar, yavaş tepki süreleri, çoğu zaman daha düşük renk gamutu, daha yüksek mavi ışık seviyesi vs gözler için tamamen berbat durumlar. 3-4 saat IPS kullanınca gözlerim ağrıyordu, şimdiyse yeri geliyor 10 saat OLED kullanıyorum gözlerimde ağrıma yok. Biraz morlaşma, nispeten daha kötü metin netliği, daha düşük parlaklık ve birkaç tane koruma kullanmak zerre umurumda değil. IPS'ten sonra bariz bir şekilde gözlerimdeki ağrılar geçti. IPS kullanmak insanı gerçekten yoruyor. Sadece 1 hafta OLED kullanın, IPS'e dönmek istemeyeceksiniz.

Bilgisayardaki en önemli 2 parça ekran kartı ve monitördür. Gerisi high end olsa bile bir şey ifade etmez. İstersen 5090, 9950x3D, X870e, 420mm AiO ve 4TB M.2 SSD sistem topla, monitörün giriş seviyesi olduktan sonra hiçbir anlamı yok. OLED'in yanında IPS giriş seviyesi bile sayılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı