Orijinal Oyunda Ülkemizdeki Anlayış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 ay babamın yanında çalıştım. Aylık 600 TL aldım. Oyun için çalıştım aslında. Ama evin masraflarını da ben ödeyince elimde şuan 100 TL var. Çok az oyun çalıştıran da bir bilgisayarım var. Hatta o 100 TL'den okul masrafları da çıkacak.. :)

Sözüm meclisten dışarı dostum. Zaten o paragraf yerine ulaşmıştır. Gün gelir senin de hayalin gerçek olur. Sıkma canını :)

Online modunu oynayamadıktan sonra oyun neye yarar. Orijinal oyun alsalar aradaki farkı anlayacaklar. Ve diyecekler ki keşke bugüne kadar hep orijinal alsaymışım. Hem bedavadan makinalarına virüs gibi zararlı yazılımların sızması da zorlaşacak, buda işin diğer yüzü.

Bana göre oyunu oyun yapan online mod'tur. Hikaye modu "Genelde" yanında çerezdir. Tabi bazı oyunların ikisi de iyi oluyor. Onlar zaten kaçmaz :)

Arkadaşlar bu oyunlara (ve burda görünmeyen 4 tane "Assassin's Creed" serisi oyununa) ayda toplam 50 TL gibi bir ücret vererek sahip oluyorum. Genel anlamda eğlenmeye (gez, dolaş, cafe, pastane, tiyatro, sinema...vs) verdiğim aylık para takribi 250 TL civarıdır. "Orijinal oyun" satın alıyorum (G2A.COM Marketplace & Playstore.com - Türkiye'nin Dijital Oyun Platformu üzerinden) ve bu bana aylık ek olarak aşağı-yukarı 50 TL ye geliyor. Bence bu "oyuna para verme" konseptinin kafa yapısı ile alakası var. Bu noktada girilen tartışmaların sonuçlanamamasının sebebi budur. Korsan konusunda da kimseyi yadırgamıyorum asla. Bazı oyunları imkan varsa trial sürümleriyle, yoksa torrent üzerinden çekip deneyip, beğenirsem satın alıyorum. Orijinal oyuna para veren ve vermeyen insanların birbirine hakaretlerle saldırmasını hiç hoş bulmuyorum. (Konuyla dolaylı olarak bağlamı olduğundan şunu da belirtmek isterim ki oyunların Türkçe desteği ile çıkmamasının, Türkiye'de orijinal oyuna para verilmemesi gibi bir sebebe bağlanması son derece saçmadır, saçmalık ötesi dar bir bakış açısıdır.)

Battlenet.jpg

Origin.jpg

Steam.jpg

Uplay.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim grubumuz anlayışlı :D

Z2o29g.png

Ne derseniz deyin, anlamayan, anlamak istemeyen tipler.

Ya her şeyi geçtim, bir oyuna para verdiğinde, zaten o oyun bir başka oluyor. 3-4 günde sıkılmıyorsun.

Ben sadece hikaye modu için olan hiçbir oyuna para vermem ve oynamam. Sahip olduğum oyunların hepsi orjinaldir ve hepsini online modu için indirmişimdir.
(Not: Red Alert 2 oyununu kickass üzerinden indirdim çünkü o oyundan vazgeçemiyorum ve orjinal bulamadım.)

Bu insanların %80'i online da da bir şey yapamazlar zaten. Bir de torrent indirip, başımıza patron kesilmeleri yok mu ! Çok tehlikeli cümleler. Bu işin öbür tarafı da var. Kul hakkına bile giriyor sanırım.

Öğrenciyim, makinem yetmiyor gibi bahaneler çok. Ben de master yapıp işimi kuran biri değilim. Şu günlerde evde boş boş yatacağınıza, öğlen kalkıp sabaha karşı uyuyacağınıza, boş zamanlarınızı iyi değerlendirin. Sadece öğrencilikle oyun alınmaz zaten. 3 Aylık tatilde tam 1 hafta tatil yapıyorum kalan her gün çalışıyorum ve oyunlarımı bu zamanlarda alıyorum, dersleri de aksatmadan okul varken oynuyorum. 3 Ay popo büyütmekten ise, biraz olgun insanlar olup çalışın. Dediğim gibi, bahane arayana çok...
Origin üzerinden alabilirsin.

Bir de orijinal oyun almayıp iş Metin 2 olsun LoL olsun bunlara gelince, kaç yüz lira döken insanlar var. Çevremde böylesi yok en azından, tabi ki orijinal alanda var. Bende orijinal kullanıyorum. Bilgisayarımda korsan oyun, kesinlikle bulundurmuyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Orjinal oyun almayıp F2P oyunlara para döken insan çok. Orjinal oyunu salaklık olarak görüyorlar. Halbuki, silah ve karakter dengesi olmayan oyunlara para yatırıyorlar. Örnek: Wolfteam, PointBlank.

Origin üzerinden alabilirsin.

Kesinlikle katılıyorum. Orjinal oyun almayıp F2P oyunlara para döken insan çok. Orjinal oyunu salaklık olarak görüyorlar. Halbuki, silah ve karakter dengesi olmayan oyunlara para yatırıyorlar. Örnek: Wolfteam,PointBlank
Hele ki şu WolfTeam denilen çocukları para makinası gören oyunu oynayanları anlamıyorum. Salak gibi sadece 2-3 kullanabilecekleri eşyalar için para harcayıp aileleriyle kavga ediyorlar. Çevremde böyle insan dolu.

Bu zihniyette ki insanlar çok, şahsen kendim de torrent indiriyorum, demo sürümü olmayan oyunları indirip deniyorum. Hoşuma giderse satın alıyorum gitmezse oyunu siliyorum. Şunu da unutmayalım torrentlerin %90'ı diğer ülkelerden geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı