Orkun Işıtmak olayı abartılıyor mu?

Kesinlikle abartılmıyor. Türk milletinin bu kadar tepki vermesi doğal bir şey. Arkadaşlar, bizler değer verdiğimiz bir şeye küfür, hakaret edilince çılgına dönüyoruz. Buna bende dahil. 17 yaşında ergenlik dönemi? Çok saçma. Bunu da anlamış değilim. 17 yaşında biri 1 sene sonra 18 yaşında (reşit) olacak. Yani yetişkin olacak. Hayatını verdiği kararlar etkileyecek. Kendisinin kararlarıyla hayatı şekillenecek ve belki de düzene girecek belki de bozulacak. Ve böylesine hassas bir konuyu düşünememesi (polise küfür etmesinden bahsediyorum.) sizce de garip değil mi? Ve bu sadece 1 video değil, 3-4 video da aynı boykotu, eylemi uygulayıp polise taş atıp, hakaretler ve küfürler savuruyor. 1 video olsa sizin dediğiniz gibi, ''ergenlik dönemindedir.'' diye bende diyebilirdim. 3-4 video olunca işler biraz kızışıyor ve bunun kasti olarak yapıldığını düşünüyorum..

Ergenlik demek ne demek açıklar mısın? Ergen olunca aklı başında olmuyor mu? Bende ergenim ben niye Gezi Parkına gitmedim? Veya milyonlarca ergen var gitmeyen onlar niye gitmedi? Dedikleri azımsanacak şeyler değil, dediği kişilerde Türk halkının polisi, 'Gebertin şu or... çocuklarını, molotof atın bomba atın laaan, sizi s..şimizin videosu bu laaan'

Bu söylediklerinin özürü felan olamaz kusura bakmayın, teröristten farksız söylediği şeyler. Umarım her türlü yasal işlem başlatılmıştır hakkında.
Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim. Sen 14-15 yaşlarında iken düşüncelerini söyler misin ?, hatta bunu geçtim, kimse aynı yaşta olgunlaşacak diye bir kural yok biliyor musunuz bilmem. Elbette küfürleri ve söyledikleri gözle görülmeyecek şeyler değil. Ama sen 14-15 yaşlarında iken arkadaşın hadi gel şunu, bunu yapalım dediğinde yapıyorsan etrafındaki insanlarla birlikte haraket etme arzusuna kapılıyorsun demektir. Şimdi sabırla dediklerimi çürütmeye çalışmanı izleyeceğim.

Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim. Sen 14-15 yaşlarında iken düşüncelerini söyler misin ?, hatta bunu geçtim, kimse aynı yaşta olgunlaşacak diye bir kural yok biliyor musunuz bilmem. Elbette küfürleri ve söyledikleri gözle görülmeyecek şeyler değil. Ama sen 14-15 yaşlarında iken arkadaşın hadi gel şunu, bunu yapalım dediğinde yapıyorsan etrafındaki insanlarla birlikte haraket etme arzusuna kapılıyorsun demektir. Şimdi sabırla dediklerimi çürütmeye çalışmanı izleyeceğim.

Ben çürüteyim hemen öncelikle şunu diyelim o zamanlar 17 yaşındaydı bundan 4 yıl öncesi Instagram'da da yaptığı açıklamada yalan söylemiş 96'lı.
Kimse kimseyi kandırmasın 17 yaşında herkesin aklı başında olur arkadaşların gazına gelerek yapmaz, kendisi isterse gaza gelir. O günlerde sokağa çıkacak kadar büyüktü de küfür edecek kadar mı küçüktü. Hadi onu da geçtim 15 temmuz da dedikleri? Sokağa çıkmayın sözleri o zaman neydi o zamanda mı çocuktu? 20 yaşında reşitti. Ondan 4-5 yaş küçükler bizim için ülkemiz için şehit oldular peki Orkun ne yaptı? 15 temmuzdan sonra Instagram'da Gezi Olayları'nın resmini atarak bizde böyle tayyipçim yazamaz. Burda hiçbir siyaset adamını desteklemiyorum ama o gün ülkemizi korumak için canını feda eden polisimize o küfürleri edemez. Kask olayında ise o zamanlar polisten korunmak için kask takıp gösteri yapıyorlardı. Poliste kaskı alıp kırdı eğer kaskın çok pahalıysa getirme o zaman. Yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok abartıldı çünkü Hasan Akar adı altında gezinen hacı hoca tipli kişi ifşa edilmedi.O Atatürk'e küfür etti. Bu topraklarda bizi yaşatan adama. Öbürü polise küfür edince hemen dedikodu...
Atatürk'e küfür edenler bu ülkede baş üstünde tutulup örtbas ediliyor zaten buna alıştık...

17 yaşındaki bir çocuğun aklı engellenmiş sitelere girmeyi başaracak kadar gelişmişse daha çocuktum diyemez. O dönemlerde Orkun 17 yaşındaydı ve videoda da görüldüğü gibi bağıra bağıra gelin arkadan sıkıştıralım öldürelim saldıralım yakalım gibi cümleler kullanıyor. Sen kimsin ki Türkiye Cumhuriyeti'nin polisini öldürüyorsun? Hayırdır derler adama. Bu olay öyle basit bir olay değil. Hatta yeni getirilen yasa paketinde halkı bir suç üzerine azmettirmek ayaklandırmak bir hapis suçudur. Bilmem anlatabildim mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı