Oyun oynamak için Linux tavsiyesi

Basit bir şekilde anlatmak gerekirse uygulamaların/sistem bileşenlerinin yeni sürümleri çok daha hızlı geliyor. Genellikle az test edildiği için sorun yaratabiliyor.

Arch şu an hangi sürüm kerneli kullanıyor? Fedora şu an 6.8.3 kullanıyor.

Hatırlamıyorum ama yakın sürümler. Fedora sürüm güncellemesi haricinde de kernel güncellidiğinden bu kadar yakın yanlış hatırlamıyorsam.

Sabah açar kernel sürümüne bakar güncellerim mesajı hocam.

Çok çok teşekkürler Bilal'e anlatır gibi anlattığınız, sabrınız için :) Umarım bir sorun çıkarmaz özellikle oyunları açmak konusunda aynı zamanda discordda bir "Pişman olacaksın." telkini alıyorum keza... Ama aklım kaydı artık :D
Bazı online oyunlar sıkıntı çıkarabilir. Ama şu ana kadar online oyunlarda bir sorun yaşamadım.

Hatırlamıyorum ama yakın sürümler. Fedora sürüm güncellemesi haricinde de kernel güncellidiğinden bu kadar yakın yanlış hatırlamıyorsam.

Sabah açar kernel sürümüne bakar güncellerim mesajı hocam.
Evet hocam geliyor.

Çok çok teşekkürler Bilal'e anlatır gibi anlattığınız, sabrınız için :) Umarım bir sorun çıkarmaz özellikle oyunları açmak konusunda aynı zamanda Discord'da bir "pişman olacaksın." telkini alıyorum keza... Ama aklım kaydı artık :D

Linux'da Windows'tan daha rahat oynadığın oyunlar da oldu daha zor oynadığım da. Ama genele baktığımızda birkaç ek adım dışında bir fark yok.

Hala bazı oyunlar anticheat gibi mevzular yüzünden oynanamıyor ya da sorunlu bir deneyim sunuyor ama hem Valve hem topluluk hem de kimi oyun geliştiricileri bu alanda çaba gösteriyor.

Bazı Online oyunlar sıkıntı çıkarabilir. Ama şu ana kadar Online oyunlarda bir sorun yaşamadım.

Evet hocam geliyor.

Siz deyince aklıma geldi. Güncelliğe önem veriyorum ama stabillikten de ödün vermek istemem diyorsanız Fedora güzel bir tercih olabilir. Onun haricinde onu taban alan nobara dağıtımına bakabilirsiniz. Ama nobara projesi hala devam ediyor mu emin değilim.

Eksisi yok mu derseniz içerdiği servislerden dolayı biraz uzun bir boot süresine sahipti bende. Boot sürelerine de takıntılı olduğum için bırakmıştım kendisini.

Siz deyince aklıma geldi. Güncelliğe önem veriyorum ama stabillikten de ödün vermek istemem diyorsanız Fedora güzel bir tercih olabilir. Onun haricinde onu taban alan nobara dağıtımına bakabilirsiniz. Ama nobara projesi hala devam ediyor mu emin değilim.

Eksisi yok mu derseniz içerdiği servislerden dolayı biraz uzun bir boot süresine sahipti bende. Boot sürelerine de takıntılı olduğum için bırakmıştım kendisini.
Bu kısım bana değil dimi ben Mint Cinnamon'dan devam :D

Kendisi ilk kullandığım dağıtımdır.
Sanırım ilk adım olarak genelde tercih edilen dağıtım bu.. Cinslik yapmayıp ben de Mint ile başlayayım sisteme biraz daha hakim olunca tekrar düşünürüm artık
Mint gayet güzel fakat Cinnamon ile güzel vakitler geçirdiğimi pek söyleyemem. Mint kurduğumda Mate ya da XFCE spini seçiyorum hep.
Bu yanıtla birlikte indirmeyi biraz daha bekletiyorum bakalım neler gelecek :D

Mint gayet güzel fakat Cinnamon ile güzel vakitler geçirdiğimi pek söyleyemem. Mint kurduğumda Mate'ya da Xfce spini seçiyorum hep.

Cinnamon Garuda'nın KDE'sinden sonra kullandığım ilk de'ydi hocam ve her ne kadar KDE'ye kıyasla basit olsa da Windows'tan geçen bir kullanıcı olarak bayağı şaşırtmıştı beni. Panel düzenlemelerine falan bayağı bayılmıştım.

Evet cinnamon özellikle çok eski sistemler de falan sorunlara neden olabiliyor. 9800GT'li sistemimde görüntü anlamında yer yer bozukluklara sebep olmuştu ama nispeten güncel sistemlerde sorunsuz çalışıyor.

Sanırım ilk adım olarak genelde tercih edilen dağıtım bu. Cinslik yapmayıp ben de Mint ile başlayayım sisteme biraz daha hakim olunca tekrar düşünürüm artık

Bu yanıtla birlikte indirmeyi biraz daha bekletiyorum bakalım neler gelecek :D

Hocam hiç merak etmeyin. Kurun geçin cinnamonu. Dilerseniz kurulum öncesi deneme şansınız da var. Linux Mint tıpkı birçok dağıtım gibi livedesktop ile geliyor. Bu sayede dağıtımı kurarken veya kurmadan önce dağıtımı deneme şansınız oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı