Oyun Oynamanın 'ihtiyaç' değil 'lüks' olması

  • Konuyu başlatan Pwieh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 120
  • Görüntüleme 6B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsan oyun, korsan uygulamalar, hırsızlıktır, buna karşı çıkacak birisi olmadığını düşünüyorum. Technopat'dayız.
 
Oyun oynamak bir süreden sonra lüks olmaktan çıkıyor ve kişiyi bağımlısı yapabiliyor. Herkesin kafa dağıtmaya ihtiyacı vardır bence. Buna göre hayatımızdaki çoğu şey birer lüks.

Araba çalmayı korsan oyun indirmek kadar kolay olduğunu mu sanıyorsunuz? Korsan uygulamaya internetten rahatça erişebiliyorsun. İnternette her şey elinin altında. Çok problem oluşturuyorlarsa bu korsan siteleri kapatabilirler ve zaten bazıları kapatılıyor ama hepsini kapatamazlar. Çünkü birçok insanın tepkisini alırlar. Korsanı hiçbir şekilde desteklemem ama insanları rahat bırakın.
 
Mesela ben PlayStation 4 kullanıyorum ve oyunlar ilk çıktığı zaman PSN Store 469 TL fiyatına geldiği oluyor ama kuruluş olarak 360 TL civarına bulunuyor.

İndirmeler vb. derken oyunları uygun fiyatı alınabiliyor ve EA Acces, Gamepass gibi az paraya çok oyun sağlayan servisler var.

Servisler hariç, uygun derken kaç tl?
 
150 aşağısı mesela bunuda pahalı demeyin Türkiye'de yaşıyoruz oyunları 60 birim paraya alamıyoruz maalesef.

Ucuz olması için ekran kartını 4170'den düşürerek 4000'e sabitleyen insanlar bir oyuna o parayı veremiyorlar maalesef.
 
Çok uzun zamandır korsan oyun indirmek yerine oyunu direkt oynamamayı tercih ediyorum fakat araba analojisi yanlış olmuş. Fiziksel bir şeyden sadece bir tane varken dijitalde aynı şeyden bin tane olabilir. Üreticiden çalmak mı kullanıcıdan çalmak mı muhabbetine hiç girmiyorum bile.

Mecbur kalarak kullandığım tek programlar DAW'lar ve birkaç AMP simülatörleri, öğrenci halimle aylık ücretlerini karşılayabilmemin imkanı yok ama kullanmak zorundayım ve ücretsiz alternatifleri de yok :(
 
Sonra 3 gün uyarı, korsana özendirmek
Ben korsanı savunmadım.

Hırsızlık değil. Yapımcının hatasından faydalanmaktır.

Yanlış düşünüyorsunuz, o açıktan yararlanmak çalmak oluyor işte, araba çalmak örneği, kapının anahtarının benzerini bulup arabayı çaldığınız zaman hırsızlık yapmış oluyorsunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı