Oyun programlama için C# mı yoksa Python mı?

ömer1201

Picopat
Daha fazla  
Hangisinden başlasam tam çözemedim ama amacım oyun geliştirmek. Lakin bazı kişiler yeni başlıyorsanız Python öğrenin diyorlar.

Oyun geliştirecekseniz bunların ikisine de ihtiyacınız yok temel C# bilgisi yeterlidir Unity ve Unreal engine gibi yazılımlara yönelebilirsiniz.

Hangisinden başlasam tam çözemedim ama amacım oyun geliştirmek. Lakin bazı kişiler yeni başlıyorsanız Python öğrenin diyorlar.
C# ile başlayabilirsiniz. Yazılıma yeni başlayanlara Python öneriyorlar ama illaki herkes onunla başlamak zorunda diye bir kural yok. Size önerim C#'ın temel düzeyde yazımını öğrenin. Basit projeler çıkarın. Sonra oyun motorunu öğrenmeye geçin.

C# kullanmalısınız, Python oyun için uygun değil. Ben Python'u script yazmak için kullanıyorum normal olarak. Onda bile yavaş ve ağır. Kısaca C# kullanın. Unity C# tabanlı bir oyun motoru onu kullanabilirsiniz. Alternatif olarak C++ kullanan Unreal Engine var. Ben Unreal Engine 5 kulanıyorum, size de öneririm. Unity'ye göre kullanması daha kolay.

Hepinize teşekkür ederim yardımınız için o zaman sizin dediğiniz gibi temel atayım sonra oyun motoruna geçeyim peki temel kaç hafta sürer?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı