Oyuna para vermek enayilik midir?

• Konuyu başlatan misaa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 150
  • Görüntüleme 21.222
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O oyun yapılırken (eğer kendi yapmamışsa) o kadar çalışanın emeği var, grafikerın emeği var, o kodları yazanların, oyunu test edenlerin, o buglar ve sıkıntılarla, optimizasyonlarla uğraşanların emeği var, (varsa) bunların hepsini yöneten ekip liderinin emeği var. Koyacakları fiyat maksimum 40-50 TL'dir. Eğer çok çok büyük bir oyun değilse, örneğin GTA 5 gibi. Bu kadar emek karşılığı siz o oyunu alırken onların hakkını veriyorsunuz. Şöyle düşün, sen günde 10 saat çalışıyorsun ve emeğinin parasını alıyorsun.

Ülkede oyunlar önemsiz görünüyor. Oyuna para verenede enayi diyorlar.

Among Us'a bence evet ama diğerlerinde değil çünkü paralı olan oyunun hem mobilde hem PC paralı olması gerekir bence.

Türkçe dil desteği yoksa şahsen para verip almam. Yapımcının emeğinin karşılığını vermek enayilik değildir bence.

Oyunlar da birer üründür aslında. Para vermeden sahip olan da ürünü çalmış olur. :)

Kesinlikle enayilik değildir. Asıl enayiler parası olup da her şeyi korsan kullananlardır bence. Çünkü o oyunun yapılması için bir maliyet bir emek var. Tabii ki durumu olmayan yediğinden içtiğinden arttırsın illa oyun için 400-500 TL versin demiyorum.

Oyun satın almakla oyundaki kozmetikten ibaret ekstra içeriklere para vermek arasında mesela fark var. Onlara para vermek enayilik olabilir.

Ben CS:GO'ya hobi amaçlı para yatırıyorum o enayiliğe girer mi? (Skin vb. alıyorum.)
Hocam arkadaş sizin gibileri kast etmiyor. Bazı tipler var full bedava oyun oynuyor ama oyuna yatırdığı parayı toplarsan paralı oyun fiyatı kadar oluyor hatta geçebiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı