Oyunlarda daha iyi görüntü için IPS mi, VA mı?

Oyun içi daha iyi görüntü için VA mı, IPS mi?

• VA

Oy: 87 40,5%
  • IPS

Oy: 128 59,5%

• Oy verenlerin toplamı
    215
Renkler ve canlılık konusundaki farklara bakabilirsin. TN paneli kafadan eledik zaten. Bunun üzerine VA Panel IPS Panelden daha canlı veya daha net demezdim.

Dosya Ekleri

• images (2).jpeg
    images (2).jpeg
    68,4 KB · Görüntüleme: 545
Eğer sadece oyun oynamak arada dizi film izlemek için alıyorsan monitörü ki ben öyle aldım. Kesinlikle VA tercih etmelisin IPS bir süre sonra gözleri yorup acıtabilir. Tamamen benim fikrim Youtube'ta bir çok video var bakabilirsin. Ben bakıp öyle karar verdim.

IPS paneller renkleri canlı değil, gerçeğe yakın gösterir. TN ise soluk gösterir. VA da ikisinin ortasında. Eğer amacın en iyi görüntüyü, renkleri almaksa IPS monitör seçmelisin. Renk canlılığını da ekran kartı denetim masasından veya monitörün OSD menüsünden renk ayarlarını değiştirerek arttırabilirsin.

Ayrıca yeni IPS oyuncu monitörleri VA ve TN panellerden bile ucuza satılıyor, onları tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Renk canlılığı olarak IPS önde. Ben sırf görsellik için 2k 75Hz IPS monitör aldım. Pişman değilim. Va panel de cansız Ama hızlı olan TN panellerin canlılaştırılmış versiyonu denebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı