@Sylveon
Doğruda hocam, bazılarında çıkıp bazılarında çıkmayınca bir de bir deve yükü para verince insan kabullenemiyor, benim monitör baktığım zamanalarda benimle aynı sorunu yaşayanlar olduğu gibi neredeyse sıfır soruna sahip olan monitörüde tutturan olmuştu. Durum böyle olunca ve fiyatları bu kadar yüksek olunca bir tüketici olarak kınıyorum ve kabul etmiyorum. Hepsinde aynı ışık sızması, hepsinde aynı sayıda ölü piksel, hepsinde aynı oranda glow olsa dediğini kabul ederim. Bu teknoloji bu kadarına el veriyor diye. Neden hepsinde olmuyor? Neden sıkıntı ürünler kadar olmasada sorunsuz ürünlerde var? Demekki bazı kalite kontrolleri iyi tutarlarsa bazı şeyler iyileşebiliyormuş. Ama bu onların kar oranını düşürdüğünden ve mevcut tüketici bunları bu halde almayı kabul ettiğinden bu sirkülasyon devam ediyor malesef. Attığım video, benim kendi çekimim ve sıkıntılı çıkan monitörlerden sadece ikisi bu. Kimisinde aşırı ışık sızması kimisinde 3-4 tane ölü piksel vs vardı. Allahtan Amazon'dan aldığım için o zamanalarda değişim, iade olayında biraz kolaylık sağlamışlardı. Tabi satın al gelmesini bekle, gönder gitmesini bekle, yenisi gelsin aynı sıkıntı, sonra aynı şeyleri tekrar et... Aman aman...Tek artısı Amazon'un kaliteli müşteri hizmetiydi.
@16986
Donanımhaberden sizin konunuzu biliyorum, bir süreye kadarda takip etmiştim. Valla adamlar, size para teklif edip konuyu sildirmediğine şaşıyorum. Baya bir bilinçli tüketiciyi bu konu sayesinde kaybetmişlerdir.
Kanun diyor, tek bir piksel hatası bile kusurlu ürüne girer. Kullanıcıya:
1. ürünü değiştirme, 2. ayıp oranında indirim 3. Ücretsiz servis 4. Para iadesi gibi seçenekleri sunacaklarına direk daha bir iki günlük monitörü en az 15 günlük servise yolluyorlar. Oradakilerde el mahküm, bunda sıkıntı yok, kullansın kerata diyip geri gönderiyor. Olan size oluyor. Birde kutuyu açarsan değişim iade olmaz komedisi var. Kutu açmadan nasıl karar vereceğim? Neymiş, kullanılmış ürün oluyormuş. Üründe sıkıntı yoksa alan adam zaten geri göndermez. Varsada fabrikaya geri göndersinler düzeltip sıfır kutuya koysunlar. Nedir bu ya..
The ViewSonic ELITE XG270QG 1ms IPS Nano Gaming Monitor - Perfected for Gaming. Engineered for More.
Böyle bir yeni ürünü geliyor ama insan biraz tereddüt ediyor doğrusu. Bakalım bu ürün nasıl çıkacak.