Oyunlarda daha iyi görüntü için IPS mi, VA mı?

Oyun içi daha iyi görüntü için VA mı, IPS mi?

• VA

Oy: 87 40,5%
  • IPS

Oy: 128 59,5%

• Oy verenlerin toplamı
    215
@emrah_8 bazı modellerde kronik sorun oluyor. Mesajımda da dediğim gibi ilk çıkan 2K 144 Hz IPS G-Sync monitörlerde bu sorun vardı, sizin dediğiniz 2 monitörde bunlardan.

Burada tamamen haklısınız. Özellikle DonanımHaber'deki bir konudan sonra ViewSonic'i tamamen sildim zaten ben. Büyük konuşmayayım fakat hiçbir zaman ViewSonic monitör almayı düşünmüyorum.
Benim monitörümde de sorunlar oluştu Viewsonic ile görüşmelerim sonucu para iadesi aldım.

Oynayacağın oyunlara göre değişmekte. Yani arkadaşlar hep 144hz monitör 1 ms tepkime süresi önermiş ama Gtx 1070 üstü gibi bir ekran kartın yoksa bir işine yarar mı bilemem. Ki 1080p ile 2K farkını gerçekten geçince anlıyorsun. Sahsımca o milisaniyeler falanlar filanlar çok çok uzman olmadığın sürece önemsiz. İnan bana 10 senedir oyun oynuyorum daha önce 1ms monitörüm vardı, ikisini yanyana koysan hangisi 1ms ayırt edemem. Gayet profesyonel bir CS PUBG oyuncusu olarak hiç bir şekilde fark sezemiyorum. (5ms kullanıyorum.) Keyfine düşkün biri isen 27 inç ve üstü 2k 75hz ve üstü tn panel olmayan monitörlere bak.

Oynayacağın oyunlara göre değişmekte. Yani arkadaşlar hep 144hz monitör 1 ms tepkime süresi önermiş ama Gtx 1070 üstü gibi bir ekran kartın yoksa bir işine yarar mı bilemem. Ki 1080p ile 2K farkını gerçekten geçince anlıyorsun. Sahsımca o milisaniyeler falanlar filanlar çok çok uzman olmadığın sürece önemsiz. İnan bana 10 senedir oyun oynuyorum daha önce 1ms monitörüm vardı, ikisini yanyana koysan hangisi 1ms ayırt edemem. Gayet profesyonel bir CS PUBG oyuncusu olarak hiç bir şekilde fark sezemiyorum. (5ms kullanıyorum.) Keyfine düşkün biri isen 27 inç ve üstü 2k 75hz ve üstü tn panel olmayan monitörlere bak.
daha önce 1440p monitör gördüm kaliteli de bir monitör oynadım da, zaman da geçirdim fakat 1080p ile aralarında pek de fark sezemedim doğrusu 24'' 1080p ve 27'' 1440p monitör arasındaki farkı anlayabilmek için yine profesyonel olmak gerekiyor sanırım. Bence 1440p çok overrated hiç gerek yok.

@Sylveon
Doğruda hocam, bazılarında çıkıp bazılarında çıkmayınca bir de bir deve yükü para verince insan kabullenemiyor, benim monitör baktığım zamanalarda benimle aynı sorunu yaşayanlar olduğu gibi neredeyse sıfır soruna sahip olan monitörüde tutturan olmuştu. Durum böyle olunca ve fiyatları bu kadar yüksek olunca bir tüketici olarak kınıyorum ve kabul etmiyorum. Hepsinde aynı ışık sızması, hepsinde aynı sayıda ölü piksel, hepsinde aynı oranda glow olsa dediğini kabul ederim. Bu teknoloji bu kadarına el veriyor diye. Neden hepsinde olmuyor? Neden sıkıntı ürünler kadar olmasada sorunsuz ürünlerde var? Demekki bazı kalite kontrolleri iyi tutarlarsa bazı şeyler iyileşebiliyormuş. Ama bu onların kar oranını düşürdüğünden ve mevcut tüketici bunları bu halde almayı kabul ettiğinden bu sirkülasyon devam ediyor malesef. Attığım video, benim kendi çekimim ve sıkıntılı çıkan monitörlerden sadece ikisi bu. Kimisinde aşırı ışık sızması kimisinde 3-4 tane ölü piksel vs vardı. Allahtan Amazon'dan aldığım için o zamanalarda değişim, iade olayında biraz kolaylık sağlamışlardı. Tabi satın al gelmesini bekle, gönder gitmesini bekle, yenisi gelsin aynı sıkıntı, sonra aynı şeyleri tekrar et... Aman aman...Tek artısı Amazon'un kaliteli müşteri hizmetiydi.

@16986
Donanımhaberden sizin konunuzu biliyorum, bir süreye kadarda takip etmiştim. Valla adamlar, size para teklif edip konuyu sildirmediğine şaşıyorum. Baya bir bilinçli tüketiciyi bu konu sayesinde kaybetmişlerdir. :)
Kanun diyor, tek bir piksel hatası bile kusurlu ürüne girer. Kullanıcıya:
1. ürünü değiştirme, 2. ayıp oranında indirim 3. Ücretsiz servis 4. Para iadesi gibi seçenekleri sunacaklarına direk daha bir iki günlük monitörü en az 15 günlük servise yolluyorlar. Oradakilerde el mahküm, bunda sıkıntı yok, kullansın kerata diyip geri gönderiyor. Olan size oluyor. Birde kutuyu açarsan değişim iade olmaz komedisi var. Kutu açmadan nasıl karar vereceğim? Neymiş, kullanılmış ürün oluyormuş. Üründe sıkıntı yoksa alan adam zaten geri göndermez. Varsada fabrikaya geri göndersinler düzeltip sıfır kutuya koysunlar. Nedir bu ya.. :)
The ViewSonic ELITE XG270QG 1ms IPS Nano Gaming Monitor - Perfected for Gaming. Engineered for More.
Böyle bir yeni ürünü geliyor ama insan biraz tereddüt ediyor doğrusu. Bakalım bu ürün nasıl çıkacak. :)

Son düzenleme:
@emrah_8 benim daha çok demek istediğim IPS Glow teknoloji yan etkisi olup garantiye girmemesi ve o kadar abartı bir şey değil diğer mesajda dediğim gibi ölü piksel ayrı mesele.

Mesela salona aldığımız Samsung TV modelinde kırmızı bir nokta vardır direkt servisi çağırdık demek istediğim bu zaten IPS Glow için garanti ile uğraşılmaz ama ölü piksel ve ışık sızması ayrı mesele.

@Sylveon
Hocam dediğim gibi bu birazda estetik meselesi, sen yukarıdaki glowu normal karşılıyorsun, bana göre ışık sızmasından bir farkı yok. Hatta ışık sızması monitör kasasına yapılan içten müdahalelerle giderilebilirken glowun çözümü sonradan yok.Bu kronik bir sorunsa tüm monitörlerde olması lazım, sizinde dediğiniz gibi tüm monitörlerde bu kadar IPS GLOW olmayabiliyor. Buda tıpki yüzlerce piksel arasında birkaç tanesinin ölü doğması gibi. Piksel hatası kusursa buda kusur veya olmalı diyorum.

Ama dediğiniz doğru, piksel hatası için müşteriyle dalga geçer gibi bir alanda 3-4 tane veya farklı farklı alanlarda 10-12 tane vs pikselde sorun varsa değiştiririz diyen firmalar buna bakmaz.

IPS panel öneririm, sadece canlılık olarak düşünme, beyazı daha iyi gösterir ve yan açılarda görüntü bozukluğu en az olan paneldir.
Bu arada renkleri canlı göstermek yanlıştır, nasıl gözüküyorsa o rengi vermek daha mantıklıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı