Oyunlarda daha iyi görüntü için IPS mi, VA mı?

Oyun içi daha iyi görüntü için VA mı, IPS mi?

• VA

Oy: 87 40,5%
  • IPS

Oy: 128 59,5%

• Oy verenlerin toplamı
    215
Daha iyi görüntüden kastınız nedir?
Renk canlılığı ise IPS, başarım + renk canlılığı ise VA denilebilir kısaca.

Daha iyi görüntüden kastınız nedir?
Renk canlılığı ise IPS, başarım + renk canlılığı ise VA denilebilir kısaca.
Evet canlılık. Söyleminiz üzre VA bir adım önde gibi?
VA panel kullanıyorum, tavsiye ederim. IPS panellerde olduğu gibi sağdan soldan bakınca renk bozulmaları asla olmuyor ve kontrast oranı daha yüksek.
Bilemiyorum, kimisi de IPS daha canlı diyor
Şuan VA bir adım önde benim için yorumlar bu şekilde devam ederse VA alacağım

IPS panellerde renkler daha gerçeğe yakındır. Siyahı daha siyah verir mesela oyundayken düşman karanlık bir alana girerse IPS panelde onu görmek daha zor olur.

Oyun için VA panel daha iyi ama film izlemek yada resim programlarıyla uğraşıyorsan IPS panel daha iyidir.

Bilemiyorum, kimisi de IPS daha canlı diyor
Şuan VA bir adım önde benim için yorumlar bu şekilde devam ederse VA alacağım
Bu videoyu izleyin. VA siyahları samsung'un amoled ekranı gibi gerçekci veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS panellerde renkler daha gerçeğe yakındır. Siyahı daha siyah verir mesela oyundayken düşman karanlık bir alana girerse IPS panelde onu görmek daha zor olur.

Oyun için VA panel daha iyi ama film izlemek yada Resim programlarıyla uğraşıyorsan IPS panel daha iyidir.
Teşekkür ediyorum. Olayım oyun sanırım bu yüzden VA almak benim için daha akıl kari olacaktır.
VA 3 oldu, tercihim kafamda belirginleşiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı