Oyunlarda Donma ve Masaüstüne Atma Sorunu

  • Konuyu başlatan chkjz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 15B

chkjz

Kilopat
Katılım
12 Ekim 2014
Mesajlar
289
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar arkadaşlar. Oyuna girdikten sonra menüde renkler birbirine giriyor gibi oluyor ardından donup masaüstüne atıyor. Hata ya da bir kod vermiyor. Bazen hiç bir sıkıntı vermiyor. Bugün hususi format attım bilgisayara ama değişen bir şey yok. Başka oyunlarda böyle bir sıkıntı mevcut değil. Windows güncellemesi ile ilgili olduğunu söyleyen kişiler var başka forumlarda. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sayın Recep Baltaş'ın ifade ettiği gibi sizde ekran kartınınızı teste sokun. Ama size bir yerde katılıyorum. Umarım windows güncellemesi ile ilgili bir sıkıntıdır. Rica etsem sisteminizi paylaşır mısınız?
 
Beni sürekli atıyor malesef. Artık çıldırma noktasına geldim. Umarım donanımsal bir hata yoktur. Ayrıca GTA 5 neden DİRECT 11 hatası vermeye başladı. Onu anlıyamıyorum.
 
Çok teşekkür ediyorum umarım herşey gönlünüzce olur. Keşkesiz bol günler diliyorum. Görüşmek dileği ile hoşçakalın.
Öncelikle 1920X1080p denedim sıkıntı çıkmadı paylaşıyorum.
374564

Ardından 1920X1024 olarak MSI açıp denedim. Fakat teste başladıktan 8 saniye sonra sistem dondu. Fakat windows tuşuna bastığımda tepkime vardı. Bende kapattım. Sistem mavi ekran yada kapanma yapmadı.
374565

Sizinde dediğiniz gibi bir sorun var gibi Sayın Recep Baltaş. Şimdi hangi yolu izlemeliyim? Değerli cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
 
Sanırım sizin oyununuz orjinal değil. Ayrıca sistem belirtmemişsiniz. Onun için sayın Recep Baltaş'ın size farklı bir konu açın dediğini umuyorum.
 
İyi forumlar diliyorum. Oyun destek bölümüne konuyu açtım fakat istediğim cevapları alamadığım için burayada açıyorum kusura bakmayın. Battlefield V oyundan atıyor. Herhangi bir hata kotu almıyorum. Tek gözüme çarpan oyundan attıktan sonra indirilenler klasöründe Opera tarayıcı hata kodu gibi bir klasör çıkıyor. Dün sabah sırf bunun için format attım. Tüm sürücüleri kurdum, fakat sonuç aynı. NVIDIA eski sürücülerini kurdum bir şey değişmedi. O.C ayarlarını sıfırladım fark etmedi. O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi anlatamam. Merak ettiklerim ise;

  1. Isınmadan dolayı oyundan atar mı? (işlemci sıcaklığı 65-75 arası ekran kartı ise 70-75 arası)
  2. GTA 5 oynarken DirectX_11 diye bir hata veriyor ve masaüstüne atıyor. (formattan önce ve sonra aynı durum)
  3. Metro Exodus oyunu da aynı hatayı veriyordu. Eski ekran kartı sürücüsüne dönünce sorun çözüldü.
Dün akşam Recep Baltaş'ın önerisi ile FurMark testleri yaptım. Kendisi meşgul sanırım ilgilenemedi ben tekrardan açtım konuyu kusura bakmayın.
Öncelikle 1920x1080p denedim sıkıntı çıkmadı paylaşıyorum.

374723


Ardından aynı ayarlarda msaax4 yaparak denedim başarılı bir şekilde bitirdi. Son olarak 1280x1024 çözünürlükte masx8 olarak denedim ve aynı Battlefield V oyunundaki gibi dondu sistem. Ardından Alt+Tab yapıp kapattım programı.

374726


Bu test sonuçlarına göre;
  1. Ekran kartında sorun olma ihtimali nedir?
  2. Güç kaynağında sorun olma ihtimali nedir?
  3. Değerler normal ve sadece Battlefield V sorunumu var?
Son olarak masaüstü kullanımında herhangi bir sıkıntı yok. Bildiğim kadarıyla güç kaynağı sıkıntısı akabinde kapanma ile sonuçlanıyor. Şimdiden değerli zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür eder, keşkesiz günler dilerim.

Neden kimse yardımcı olmuyor? Sanırım kimse fikir sahibi değil.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı