Panel bayiliği gerçek mi?

• Konuyu başlatan brn6161
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 105
  • Görüntüleme 1.655

brn6161

Centipat
Makaleler
6
Screenshot_20260320-210923.jpg

Screenshot_20260320-210918.jpg

Screenshot_20260320-210631.png

İcim kötü oldu @Bayram Reis @k0zm1k hocalarim bu gercek mi? Tek bunda var, umarim gercek degildir.

OKB bence korku ile alakasız bir şey. Korkmanı sağlamaz ama korkmanın tekrar etmesini sağlayabilir. Tek diyeceğim, neden korkarsan o başına gelir. Neyin üstüne çok düşersen o gelir seni bulur. Bunları yapman veya düşünmen senin kötülüğüne sadece. Madem olmasını istemiyorsun, üstüne de düşmeyeceksin.

Ha bir de şunu düşün. Ben kimim de benim için 2K versin birisi? Hadi onu geç, ben kimim de zamanını harcasın benim için? Ben kimim de benim bilgilerim bir işe yarasın? Bilgilerimiz zaten çöp, bundan korkma.

OKB de gereksiz korku ve kaygı döngüsü var hocam, mantıken korku ile alakalı. Özellikle şüphe var.

Biliyorum da ben bu denli bir şey yaşamadım. Herkeste aynı belirtiler olacak diye bir şey de yok zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşın kaç bilmiyorum ama OKB hastası olduğunu düşünüyorum bir psikoloğa gitmelisin bence.

Yaşın kaçtı bu arada?

19 hocam.

@poyriho @Meggax @ilaydaies1881 @Deiinzz hocalarim bende olan şey diyelim oldu değil mi olay siz bir şey olmaz dediginiz zaman geciyor bu stres saçma bir sekilde rahatim ben şu anda siz bir şey olmaz dediginiz icin.

Son düzenleme:
Oyle degilde hocam neyse 😅
Şaka bir yana hocam da bir şeyler mi yaşadınız da böyle bir korku geliyor, kimse tam çözememiş olayı sanırım.
Farazi düşüncelere kapılıp hayatı kendinize zindan etmeye gerek yok, bunun yerine çok basic bir alışkanlık bile edinebilirsin ilk süreç için. Kendin de dediğine göre her boşa düştüğünde bu hislere kapılıyorsun, her boşlukta aç bir film, dizi vs. kafanı dağıt. Ertelemekten bahsetmiyorum ama zamanla bu korkuların ne kadar yersiz olduğunu fark edersin. İlkokul, ortaokul zamanlarında Facebook'ta falan ''bu mesajı 20 kişiye göndermezsen...'' şeklindeki mesajları okuyup okuyup inanırdık biz de, senin de hissettiğin onaylama ihtiyacını hissedip abime koşardım. Şimdi dönüp baktığımda ne kadar komik geliyor.
Keşke imkân olsa da her böyle hissettiğinde gelip sana bir şey olmaz diyebilsek ama realistik bir yaklaşım olmaz, sürekli de konu açamazsın bu durumla ilgili. Ne kadar üstüne düşersen o kadar gün yüzüne gelecek bu konu senin için de.
Örneğin şu konuyu açtığında bile her ne kadar bir şey olmaz mesajları seni rahatlatıyor olsa da zırt pırt bu konuya birileri yanıt verecek, bu konuya tekrar gireceksin, ona kendini açıklayacaksın vs. süreci sürekli baştan kendine yaşatıyorsun, ne gerek var.
O yüzden -belki psikoloji bilimince doğru değildir ama- biraz duygularını ghostla, bastır ve üstüne düşme ki sürekli de önüne hortlamasın. Şu an her bildirimde sen tekrar bu konunun içinde kayboluyorsun. Benim tavsiyem bu konularda tekrar konu açmamak, sürekli bunun üstüne konuşup düşünmemek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı