Passat vs. SuperB

@326001 hocamın ne yazık ki 1 ay cezası var. Ama kendileri SuperB öneriyor. Rivayetlere göre, Passat önerdiği gün kıyamet kopacakmış. 😁
Neden ban yemiş biliyor musunuz? Çünkü o adamın hiç bir yanlışını görmedim.
 
Passat'ı fanları yüzünden önermeyerek SuperB diyorum. İkisinin de dolu paketleri D segmentte makam arabası olarak kullanılıyor, muazzam bir fark yok, ucuz olanı alıp geçerdim ki ucuz olan burada SuperB'dir yüksek ihtimalle. Aynı arabayı sırf marka algısı yüzünden daha pahalıya satan VW'ye vermezdim paramı.
 
Passatın malzeme kalitesi ve konforu çok daha iyi, onun dışında büyük farkları bulunmuyor, SuperB biraz daha Passat çakması gibiydi eskiden fakat son versiyonu nasıl bilmiyorum. Fakat SuperB almak daha mantıklı olacaktır eğer Passat'a nazaran çok daha ucuzsa.
 
Evet değmez. Şüpheniz olmasın zaten Skoda direkt Volkswagen'e ait direkt olarak.

O zaman bu Türkiye'deki Passat aşkı ne için?
Yurdum insanı, ezberedir. Bir tek kendi dediği doğrudur. Sevmez araştırmayı etmeyi çünkü hazırcıdır. Yeni bilgiye kapalıdır, salt okunur olmuştur.
Bu yüzden olabilir.
 
O zaman bu Türkiye'deki Passat aşkı ne için?

Sen bizim milletin zevkli olduğu bir konu gördün mü? Bir ara tüm fakir müteahhitlerin beyaz Captiva, zengin müteahhitlerin beyaz A7 kullanması gibi bu da o hesap. Hepsi birbirini kopyalaya kopyalaya ilerliyor. "Passat abi, prestijli araba" diye diye şirketlerin dağıttığı Fluence gibi oldu göz ucuyla bakasın bile gelmiyor Passat'a o kadar basitleşti.

Türkiye'de ayakkabıdan eve kadar kendi tarzını belirleyen, zevki olan insan sayısı %10 falandır. Kalanlar koyun sürüsü.
 
Aynı motor aynı şanzıman. İkisi de denk performans verir.
Aynı motor ve aynı şanzıman bile olsa aynı grup içindeki farklı markalar kendi ayarlarını tercih ediyorlar. Benzinli motorlu versiyonlarda (1.5 TSI) aynı motor ve şanzıman var, Superb biraz daha hafif olmasına rağmen performans açısından Passat'a göre biraz daha geride kalıyor. Tercih edilen dişli oranları performans ve yakıt tüketimi seçimine göre farklar yaratıyor.

Bu arada Skoda sitesinde Superb için 2.0 TDI olarak 190 ve 200 PS 4 tekerlekten tahrikli seçenek görünüyor, VW sitesinde Passat için 2.0 TDI'da 150 PS ve 240 PS 4Motion (4 tekerlekten tahrik) seçenekleri var. Passat "240 PS 4Motion" ile performans açısından çok daha iyi sonuçlar verir.

Passat ve Superb arasındaki seçimi performansa göre yapmak bence gereksiz, ikisinin de amacı keyif veren bir sürüş değil. Superb daha geniş, sürücü ve yolcu açısından daha kullanışlı ancak Passat'ın materyalleri biraz daha kaliteli ve yalıtımı daha iyi. Açıkçası ben Superb tercih ederdim bu ikisi arasından, yalıtımı da dışarıda hallettirirdim.

2.0 motorlarla bu arabaları almak yerine düşük hacimli olduğu için alt vergi diliminde kalan 225 beygirlik 508 "eğer" geniş iç hacim ihtiyacın yoksa daha tercih edilir bir seçenek. Bunun yanında premium bir markanın düşük hacimli motoru olan D segmenti bir arabası da bence daha mantıklı. 2.0 litre vergisiyle premium altı olan bu arabalara bu paraları vermem açıkçası.

NOT: SuperB değil, Superb! B harfi küçük arkadaş, gördükçe gramer Nazilerinin yanlış yazılmış -de/da eklerine karşı olan hislerini yaşıyorum resmen. :D "Asgari" kelimesi yerine inatla "askeri" diyenler gibi bir tarikat oldunuz resmen. B harfi küçük! :D
 
Son düzenleme:
NOT: SuperB değil, Superb! B harfi küçük arkadaş, gördükçe gramer Nazilerinin yanlış yazılmış -de/da eklerine karşı olan hislerini yaşıyorum resmen. :D "Asgari" kelimesi yerine inatla "askeri" diyenler gibi bir tarikat oldunuz resmen. B harfi küçük! :D
Alışmış kudurmuştan beterdir :D SuperB yazıyoruz çünkü daha çok yakışıyor bence SuperB, hatta Skoda ''SuperB'yi'' SuperB olarak düzenleyebilir :D

NOT: Dayak yemeden gidiyorum :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı