Pilux ile tanışın!

• Konuyu başlatan 181272
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 94
  • Görüntüleme 10.065

2 ay içerisinde tamamen bitecek. Kullanmayı düşünüyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    83
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasip olursa 2 ay içerisinde kullanacaksın :)
Beklemedeyim dostum :) Tek Windows'a bağlı kalmak canımı sıkıyordu, yeni SSD alınca belki çift işletim sistemi olarak kullanabilirim. Aslında öyle daha iyi olur :) Ellerine sağlık, sistem özelliklerini sorunsuz gösteriyor değil mi? Bir de Vega 64'ü destekler mi?

Beklemedeyim dostum :) Tek Windows'a bağlı kalmak canımı sıkıyordu, yeni SSD alınca belki çift işletim sistemi olarak kullanabilirim. Aslında öyle daha iyi olur :) Ellerine sağlık, sistem özelliklerini sorunsuz gösteriyor değil mi? Bir de Vega 64'ü destekler mi?
Büyük ihtimal destekler, kurulum sonrası sana yardımcı olurum :)
Mesela Vega64 için Ubuntu 18.04'de kurulum makalesi var:

Ubuntu 18.04'de çalışan herşey PiluX v1.1 sürümü ve sonrasında çalışıyor :)

Büyük ihtimal destekler, kurulum sonrası sana yardımcı olurum :)
Mesela Vega64 için Ubuntu 18.04'de kurulum makalesi var:

Ubuntu 18.04'de çalışan her şey PiluX v1.1 sürümü ve sonrasında çalışıyor :)
Açıkçası çok güzel olur. Başarılarının devamını dilerim. Umarım istediğin her şey gerçekleşir :)

Hocam öncelikle emeğinize sağlık. Ben realistim. Açık konuşayım. Onca Linux dağıtımı varken neden sizi kullansınlar? Bunun cevabını verirseniz daha iyi olur. İyi günler, başarılar.
Tabi ki de bazı konularda açık konuşmak gerekir. Hatta olumsuz eleştirileri okuma şansını elde etmek, benim için bir artıdır ki hayatım boyunca yapacaklarıma yön verebileyim.

Aslında bu Linux dağıtımının diğerlerinden farkı şu;
1. Yeni kullanıcıların sistemi bozması daha zordur.
Ekran görüntülerine dikkatli şekilde inceleyip yazıları okursanız genelde Linux'u yeni deneyen yeni Windows kullanıcıların hata yapmasına daha az müsait. Örneğin Terminal ve Disk Düzenleme Yazılımı göz önüne sokulmuyor. Ve arayüz sadeleştirilmiş durumda.

2. Bazı şeyler hazır, yüklü ve ayarlanmış gelir.
openssh-server, curl, net-tools, lib32gcc1, screen gibi araçlar hazır yüklü geldiğinden kurulum sonrası Terminal'e uğramak zorunda kalmazsın.

3. Güvenli bir mağaza ortamı oluşturmak.
.deb uzantılı olmayan .run dosyalarının açmak için Terminal şart değil. Kullanıcı, çift tıkladığında da dosya Terminal'e yazılıp okunacak. Zaten "root" erişimi gerekiyorsa yönetici parolası soracak.
Tasarladığımız kendisine ait mağazasında ".deb, .run, .sh" dosyaları indirilebilecek.

Ayrıca insanlar kendi mağazasını kullanmak yerine internetten kafasına göre bu uzantılara sahip içerikleri indirmedikleri sürece sorun yaşamayacaklar. Çünkü mağazayı sıfırdan kendimiz yapıyoruz ve içine koyacağımız her scripti veya yazılımı kendimiz yazıp test ediyoruz.

4. Kullanıcı arayüzü.
Ubuntu hariç çoğu işletim sisteminin kullanıcı arayüzü bana göre kullanışlı gelmiyor. Tabi son kullanıcılara göre de. Bu yüzden elimden geldiği kadar sadeleştirdim. Ekran görüntüsündeki kullanıcı arayüzü orjinal haline hiç benzemese de "GNOME" kullanıyor.
Ayrıca bazı Windows kullanıcılarına daha rahat gelecek çünkü CTRL+ALT+DELETE = gnome-system-monitor

Tabi ki de Linux'un belli dağıtımına alışan insanlar da var. Tamamen tercih meselesi.
Hem zaten Linux'de kurulu düzeni olan insanların kolay kolay bu sisteme geçeceğini beklemiyorum :)

Yorumun için teşekkürler :)
Ara sıra test etmek iyi geliyor 😂
15833490301671723667666352084092.jpg

Son düzenleme:
Bu ay içerisinde tüm beta kullanıcıları v1.2 beta sürümünü e-posta alacak :)

Teşekkürler :)

v1.2 BETA bu ayın sonlarında gelecek gibi.
E-Postanızı arada kontrol edin <3

Aşağıdaki Technopat kullanıcıları BETA sürümüne katıldı:
@Mithat Berhan

Aşağıdaki Technopat kullanıcıların BETA'ya katılmaları için haberleri bekleniyor:
@Silinen üye (E-posta alınmadı. Eğer gönderdiyseniz e-posta adresinin baş harfleri lütfen.)
@Exinie (e-postasına forum gönderildi)
+1 Technopat adını bilmediğim e-posta adresinden ileti geldi. (sa...2323@hot...)
Merhabalar hocam. E-postayı atan kişi bendim. Hesabım budur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı