Hocam öncelikle emeğinize sağlık. Ben realistim. Açık konuşayım. Onca Linux dağıtımı varken neden sizi kullansınlar? Bunun cevabını verirseniz daha iyi olur. İyi günler, başarılar.
Tabi ki de bazı konularda açık konuşmak gerekir. Hatta olumsuz eleştirileri okuma şansını elde etmek, benim için bir artıdır ki hayatım boyunca yapacaklarıma yön verebileyim.
Aslında bu Linux dağıtımının diğerlerinden farkı şu;
1. Yeni kullanıcıların sistemi bozması daha zordur.
Ekran görüntülerine dikkatli şekilde inceleyip yazıları okursanız genelde Linux'u yeni deneyen yeni Windows kullanıcıların hata yapmasına daha az müsait. Örneğin
Terminal ve Disk Düzenleme Yazılımı göz önüne sokulmuyor. Ve arayüz sadeleştirilmiş durumda.
2. Bazı şeyler hazır, yüklü ve ayarlanmış gelir.
openssh-server, curl, net-tools, lib32gcc1, screen gibi araçlar hazır yüklü geldiğinden kurulum sonrası Terminal'e uğramak zorunda kalmazsın.
3. Güvenli bir mağaza ortamı oluşturmak.
.deb uzantılı olmayan .run dosyalarının açmak için Terminal şart değil. Kullanıcı, çift tıkladığında da dosya Terminal'e yazılıp okunacak. Zaten "root" erişimi gerekiyorsa yönetici parolası soracak.
Tasarladığımız kendisine ait mağazasında ".deb, .run, .sh" dosyaları indirilebilecek.
Ayrıca insanlar kendi mağazasını kullanmak yerine internetten kafasına göre bu uzantılara sahip içerikleri indirmedikleri sürece sorun yaşamayacaklar. Çünkü mağazayı sıfırdan kendimiz yapıyoruz ve içine koyacağımız her scripti veya yazılımı kendimiz yazıp test ediyoruz.
4. Kullanıcı arayüzü.
Ubuntu hariç çoğu işletim sisteminin kullanıcı arayüzü bana göre kullanışlı gelmiyor. Tabi son kullanıcılara göre de. Bu yüzden elimden geldiği kadar sadeleştirdim. Ekran görüntüsündeki kullanıcı arayüzü orjinal haline hiç benzemese de "GNOME" kullanıyor.
Ayrıca bazı Windows kullanıcılarına daha rahat gelecek çünkü CTRL+ALT+DELETE = gnome-system-monitor
Tabi ki de Linux'un belli dağıtımına alışan insanlar da var. Tamamen tercih meselesi.
Hem zaten Linux'de kurulu düzeni olan insanların kolay kolay bu sisteme geçeceğini beklemiyorum
Yorumun için teşekkürler

Ara sıra test etmek iyi geliyor