Pilux ile tanışın!

• Konuyu başlatan 181272
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 94
  • Görüntüleme 10.018

2 ay içerisinde tamamen bitecek. Kullanmayı düşünüyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    83
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
v1.2 sürümünde x32 desteği üzerinde çalışmaya başladım. Sebebi ise eski cihazlarda daha iyi ve stabil çalışması için.

x32 sürümü, x64 gibi başarılı olursa eski cihaz için x32 tavsiye ederim :)

Bu arada e-posta adresini beta kullanıcısı olarak not aldım :)
Linux çekirdeği kullanmıyor musunuz?
Ayrıca x32 derken neyi kastettiniz-> IA32? ARM32? X86_32? Yoksa siz mimari desteği eklemeye mı çalışıyorsunuz?

Zaten Linux dahili olarak dediğim mimarileri desteklemekte, ayrıca şuanda çok fazla kullanılmayan PPC(PowerPC) bile destekleniyor, Linux çekirdeği ve BSD çekirdeği çok dehşet bir çekirdekler. :)
Mimari yazabilecek kadar bilginiz varsa bence direk kernel geliştirmeye başlayabilirsin, osdev'den yardım alabilirsin, mimari geliştirmek ve sürücü geliştirmek insanı kel bırakıyor belirteyim. :/
Bu arada kaynak şurası: torvalds/linux
Ayrıca logonuzu yapan kişi sanırsam ilham almamış, kırpmış. Logoyu değiştirin bence, sıkıntı çıkabilir.

Dosya Ekleri

• escudo-alto-alegre-futebol-clube-logo-FCC7C06078-seeklogo.com.png
    escudo-alto-alegre-futebol-clube-logo-FCC7C06078-seeklogo.com.png
    27,4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Zaten Linux dahili olarak dediğim mimarileri desteklemekte, ayrıca şuanda çok fazla kullanılmayan PPC(PowerPC) bile destekleniyor, Linux çekirdeği ve BSD çekirdeği çok dehşet bir çekirdekler. :)
Mimari yazabilecek kadar bilginiz varsa bence direk kernel geliştirmeye başlayabilirsin, osdev'den yardım alabilirsin, mimari geliştirmek ve sürücü geliştirmek insanı kel bırakıyor belirteyim. :/
Bu arada kaynak şurası: torvalds/linux
Ayrıca logonuzu yapan kişi sanırsam ilham almamış, kırpmış. Logoyu değiştirin bence, sıkıntı çıkabilir.
Logo konusunda bir araştırma yapacağım. İspanyol bir futbol takımından alınmaya benziyor. Bana gönderilen logonun çözünürlüğü 2048x2048 şeklinde. Geri bildirimin için çok teşekkürler.

Hayatımda hiç Windows dışında bir işletim sistemi kullanmadım ancak bu işletim sistemi çok iyi gözüküyor. Açık sürüm çıktığında lütfen bilgilendirin kuralım bakalım. :)
Technopat'ın forumunda yeni bir konu daha açılarak indirme linki paylaşılacak. Muhtemelen Nisan ayında olacak. Teşekkürler :)

Bu arada sponsor falan arıyor musunuz? Biz de arıyoruz fakat bulamadık pek fazla.

Windows sisteminden başka sistem kullanmadım bu güne kadar. Farklı bir işletim sistemi olarak bi ara Pardus sistemini kurup denemek istemiştim. Başka bir işletim sistemi deneyimlemek isterim açıkçası. Özellikle bahsettiğiniz şekilde basit bir yapıya sahipse ilk adım atmak için güzel bir seçenek olabilir. Tam sürümü çıktığında bende denemek isterim. Ek olarak bir sorum var bu konularda pek bir bilgim yok. Bu tarz ubuntu sistemlerinde güvenlik nasıl sağlanıyor?

Bu arada sponsor falan arıyor musunuz? Biz de arıyoruz fakat bulamadık pek fazla.
Olabilir. Ama ilk hedefim sistemi tamamen bitirip ilk stabil sürüme kavuşmak. Konuya Windows'tan ve telefondan cevap yazmaktan sıkıldım.

Windows sisteminden başka sistem kullanmadım bu güne kadar. Farklı bir işletim sistemi olarak bi ara Pardus sistemini kurup denemek istemiştim. Başka bir işletim sistemi deneyimlemek isterim açıkçası. Özellikle bahsettiğiniz şekilde basit bir yapıya sahipse ilk adım atmak için güzel bir seçenek olabilir. Tam sürümü çıktığında bende denemek isterim. Ek olarak bir sorum var bu konularda pek bir bilgim yok. Bu tarz ubuntu sistemlerinde güvenlik nasıl sağlanıyor?
Bu sistem Canonical'den (Ubuntu'nun şirketi) güvenlik yapmalarını otomatik alacak şekilde ayarlandı. Onun dışında kendisine ait Store olacak. Bu Store dışına çıkılmadıkça kolay kolay güvenlik sorunu yaşamazsınız. Store'da Steam, Discord, Skype gibi yazılımlar da bulunacak. Ayrıca bir yazılımı indirirken (.deb) resmi sitesinden indirin yeterli. Herşey her zaman kullanıcıda bitiyor. Bilmediğiniz kodları terminalde yazmayın. Benim tavsiyem ilk önce sanal makinede tecrübe etmek. Böylece yapacağınız yanlış işlem sonucu kendi cihazınızın içindeki dosyaları riske atmış olmazsınız.

Beta'ya katıldık bakalım isime özel ISO gelecekmiş beğenmedim değil.
Bekliyorum inceleme yaparım, Xubuntu kadar ferah Lubuntu kadar kaynak tüketse efsane olur.

Böyle bir şey olanaksız gözüküyor. LXDE ile GNOME'un aynı miktarda kaynak tüketmesini beklemeyin. KDE'den bile daha hantal bir masaüstü ortamı diye biliyorum. Yetersiz RAM'iniz varsa zaten ikisine de bulaşmanızı önermem.

Böyle bir şey olanaksız gözüküyor. LXDE ile GNOME'un aynı miktarda kaynak tüketmesini beklemeyin. KDE'den bile daha hantal bir masaüstü ortamı diye biliyorum. Yetersiz RAM'iniz varsa zaten ikisine de bulaşmanızı önermem.
Aynı olmasını tabii ki beklemiyorum ancak yakın olursa hoş olur.

Bu arada siz şu nicki eski zehir Hamster'ı olan kişi değil misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı