Programlama öğrenmek için İngilizce kaynaklar kullanmak şart mı?

Redux89

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
1.079
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Programlama için İngilizce gerekli evet ama neden öğrendiğimiz kaynakları da İngilizce seçelim ki? Mesela C++ anlatan bir kaynak istiyorsanız eğer pointer gibi kavramları da anlatan bir seri bulmanız yeterli. Eğer yoksa İngilizce kaynaklara yönelmemiz iyi olmaz mı? Ana dilimizde daha iyi anlamaz mıyız? İngilizcemizi kendimiz ayrıca geliştirirsek olmaz mı? Ben şu ana kadar Türkçe de kaynak kullandım İngilizce de. İkisinin de faydasını gördüm.
 
Genellikle ileri seviyede Türkçe kaynaklar yetersiz gelebiliyor. Örneğin az bilinen bir hatayla karşılaştığınızda bunun İngilizce çözümünü bulmanız çok daha muhtemel. Yoksa sıfırdan başlamak için Türkçe kaynaklar bence de daha mantıklı olacaktır.
 
Geçmiş ve kendini yenilemeyen Türk kaynaklarını kullanarak belli bir yere gelirsin ama İngilizcen varsa internet önüne serilen bir halıya dönüşüyor.
 
Bizim kurduğumuz gibi kurulan Türkçe tabanlı yazılım programlama dillerinde İngilizce bilmene, öğrenmene gerek olmaz.

Bir programlama dilinin Türkçe olması gereksiz bir şey ben sadece kaynakları diyorum. Programlama, yazılım alanında ilerlemek istiyorsanız ingilizcenizin olması zorunlu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı