PS5 alınır mı?

Ps5 alınca oyunlar daha akıcı oluyor. Bunun sebebi Ps5 SSD'nin gücünü PC'den daha iyi kullanıyor ve oyun verisini önden yüklüyor. PCde sözde direct storage bunu yapması lazım ama yaparmı hangi oyunlar destekler belli değil. Keza Xbox direct storage desteklemesine rağmen Ps5'deki akıcılığa sahip değil. Çünkü frametime olarak hala olması gereken derecede değil. Ancak ham performans bakımından xbox ve muadil PC her zaman Ps5'in ensesinden tutar ve havaya kaldırır. Ayrıyetten PS exclusive oyunları da hatırlatmazsam olmaz. Millet Last of Us Part 1'i kalın kaşlarla oynarken siz 1i bitirip, Part 2'yi stabil bir şekilde 60 FPS oynuyorsunuz. God of War ile tanrı kesiyorsunuz. O yüzden PC olsa bile yanına PS5 alınmalı derim. Ama PC yoksa ilk önce PC alınmalı en azından APU bile olsa PC'nin kullanım amacı oyun dışında da geniştir.

Demon souls var içinde sırf onun için konsol alınır (alınmaz demeyin alanlar var onlardan biriyim) 100 200 saate kadarda oynamışımdır temizinden.

Sırf bu teknoloji için alanlarda var mükemmel bir şey.
Hocam demon souls sen seviyorsun tamam ama adam belki halo oynamak istiyor?

Kesinlikle alınır.

- içindeki exclusive oyunlar çok yüksek kalite oyunlar, genelde yılın en iyilerinden oluyorlar. Birkaçı PC'ye gelmiş olmasına rağmen çoğu gelmedi. Mesela Horizon Forbidden West ile God of War Ragnarok son yılların en iyi oyunlarından ve belki yıllar sonra PC'ye gelecek(ya da gelmeyecek).

- PS plus oyun kataloğu gamepass'ten daha iyi. Bariz daha iyi oyunlar var. Gamepass sadece coop multi oynamak isteyenler için belki daha iyi sayılabilir.

- PC'ye göre fiyatı çok ucuz. PS5 ayarında kasa veya laptop almayı düşünürsen üzerine çok daha fazla koyman gerekir.

- Hazır sistem, kullanımı çok rahat. Şuanda PC de kullanıyorum, PC'de insan performans-grafik ayarlarıyla, yazılım sorunlarıyla vs çok uğraşıyor. Belki sen de farketmişsindir, konsol forumlarında genelde oyun konuşulurken, PC forumlarında genelde bileşenlerin performansı konuşuluyor.

- Konsolda kardeşlik sistemi var, ama bunu kullanmak kişisel bir tercih. Kullanırım dersen steam, epic falan hikaye. Donanımhaber gibi yerlerden ortaklaşa ucuza alıp sonra satabilirsin. Ben bu şekilde neredeyse bedavaya kendi hesabımda 250'den fazla oyun oynadım/denedim. Bunu PC'de yapsam dünyanın parasını vermiştim.

- Xbox teorikte biraz daha güçlü gözükse de performans olarak ya fark olmuyor, ya da neredeyse görülmeyen bir fark oluyor (hatta yanlış hatırlamıyorsam bazı oyunlarda PS daha iyi performans veriyor.) İkisini yan yana koyduğunda farkı görmek çok zor. Çok dikkatli bakarsan köşede ufak detaylar belli olabilir. Bizzat Series X ile kıyaslamıştım. Youtube'da da karşılaştırma videolarına bakabilirsin.

Son düzenleme:
PS4 Alıp SATA SSD takın 2 TB. Daha mantıklı olur. Paranız cebinizde kalır.

Burada kişi "PS5 alacağım fakat kafam çok karıştı, Halo da oynamak istiyorum EX oyunları da oynamak istiyorum" dememiş.
Tamam işte bende o yüzden dedim. Oynayacağı oyunları bilmesi lazım. Gidip denesin birinden. Anlamıyorum bu ps5 cinlerin fan boyluğunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı