R5 1600 ve RX580 8 GB FPS düşmesi ve kasma sorunu

babakok343

Centipat
Merhabalar,

Donanım: DA-V4 kasası - Ryzen 5 1600 / MSI RX580 8 GB OC Armor / B450M PRO- M.2 / 2x8 GB Ram Corsair

Sorun: Oyundan oyuna değişken olarak FPS düşmesi ve yüksek FPS almama rağmen kasma hissiyatı.

Kasayı aldıktan 6 ay sonra falan başladı sorunum. Sorunumun çözümünü 1 yıldır araştırıyorum. Yapmadığım test, gözlemlemediğim değer, sök tak çıkar yapmadığım şey kalmadı. Driver, işletim sistemi veya BIOS sorunu olmadığını anlamış oldum. Ekran kartı ile alakalı olduğunuda düşünmüyorum. Sırf belki düzelir diye monitörü yükseltip 75Hz'den 144Hz çıkarttım ASUS TUF Gaming VG24vq. Sorunum hala devam etmekte.

1585854011473.png

Not: BIOS'ta SMT kapattım ve böyle bir grafikle karşılaştım. PUBG Lite yüksek ayarlarda yük altında böyle bir şişme var işlemcide. SMT açınça da 16 işlemciden 1'tanesinde yine bu şekilde şişiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Isı değerlerin nasıl? Sürücülerini kaldırıp, attığım sürücüyü kurar mısın?

Isı değerlerini kontrol ettim bir sorun gözükmüyor. DDU ile kaldırıp kuruyorum hemen driveri.
Eki Görüntüle 526683

aynı sorun ve takılmalar devam etmekte, bu sefer farklı bi işlemciye bindi yük
1585857272229.png

aynı sorun ve takılmalar devam etmekte, bu sefer farklı bi işlemciye bindi yük
yardımcı olacak biri yok mu
+++++++ yardım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı