R5 1600X ve GTX 1080 Sistem Deneyimleri

• Konuyu başlatan SAMEDD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 6.326
Arkadaşlar uzun zamandır güzel bir PC toplamak istiyordum. Sonunda bitirdim ve deneyimlerimi video çekerek aktarmaya çalıştım.
  • İşlemci: AMD R5 1600x
  • Anakart: Asrock fatalty ab350 ITX
  • RAM: G.skill trident z RGB 16GB
  • Ekran kartı: MSI Seahawk x 1080
  • Kasa: Thermaltake Core P1
  • SSD: Toshiba OCZ TR150 480GB
  • Güç Kaynağı: Thermaltake Smartpower 80plus Bronze 750W

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke olay sadece optimizasyon sorunu olsa. Gitmiş 1080 Ti ile 720P çözünürlük kıyaslamasını koymuş. Herhalde bir o videoyu çeken kişi birde kendisi ancak 1080 Ti gibi kartı sırf kendini haklı çıkarmak için o çözünürlükte kullanır. En iyisi kendine haline bırakmak hiç uğraşmaya değmez.

@Okeanix Bak şimdi, senin yaptığın karşılaştırmalar tamamiyle yanlış. Ryzen ne zaman çıktı, Coffee Lake ne zaman çıktı bunu bir hesapla. Aradaki farka bir bak. Ryzen Kaby Lake'in rakibidir, gerek F/P gerek de Gaming + Productivity kullanılabilirlik açısından bana göre Kaby Lake'i ezmiştir. Eğer son zamanlarda özellikle Fall Creators Update ve optimizasyon güncellemelerinden sonra atılan benchmark videolarına bakarsanız:

i5 rakibi olan işlemcinin i7 7700K karşısında nasıl durduğuna bak bir.

i7 7800X vs R5 1600.
Sonra da buna bir bak. Rakip olmaması gereken bir işlemciyle aynı performansları veriyor. Üstüne üstlük Cost Per Frame konusunda i5 8400'den daha avantajlı, ki düşünün $219 fiyat bandında iken. Son haftalarda AMD Ryzen fiyatlarında büyük bir düşüş yaptı. Şu an $189 fiyatında işlemci.

Peki şimdi eğer AMD i3 fiyatında 8 çekirdekli, i5 fiyatında 12 çekirdekli ve i7 fiyatında 16 çekirdekli işlemci çıkarmasaydı Intel önümüze her sene olduğu gibi i3 2C/4T i5 4C/4T ve i7 4C/8T işlemcileri pişirip önümüze koymaz mıydı? Gayet de koyardı. AMD'nin hamlesinden sonra beyefendiler daha ucuz fiyata daha çok işlem gücüne sahip işlemcileri sunmayı düşündüler. Bu sayede 8. nesil Ryzen karşısında daha iyi. Rakiplerinin Core ve Thread durumları farklı yani anlayacağın. Ryzen çıkmadan önce en ucuz 12 veya 16 çekirdekli bir işlemciyi ne kadara alıyordun onu da bir düşün.

Attığım videolarda Cost Per Frame ve Total Average FPS başlıklarına bakarsan daha konuşacak yüz bulamazsın diye tahmin ediyorum. Coffee Lake ve Ryzen karşılaştırması şu an söz konusu değil. AMD Ryzen 2 veya Ryzen + getirdiğinde sizin gibiler tekrar ortaya çıkacak eminim. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı