R7 7700X işlemci çok ısınıyor

exculleq

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba
İşlemci Ryzen 7 7700X.
Soğutucu olarak da Thermalright Peerless Assassin kullanıyorum boşta 55 derecelerde yük altında 90 derecelere kadar çıkıyor içinden çıkan macunu kullandım sizce sorun ne olabilir?

• Fan yönlerini kontrol edin doğru mu diye.
  • Kasa modelinizi ve kasanızdaki fan yapılandırmanızı paylaşın.
  • Soğutucu fan hızını kontrol edin.
Bunlarda bir terslik yoksa macun işleminiz hatalı muhtemelen. Yoksa o soğutucu fazlasıyla yeter.

Hocam işlemciniz hava soğutma yetmeyecek bir işlemci. Bu işlemciye 360'lık sıvı soğutma öneriliyor. Tabiri caizse Ferrari alıp tüp takmak istiyorsunuz.

Hocam YouTube'da aynı soğutucu benzer hatta üst model işlemciyle sıvı soğutucu olan başka bir model arasında 2 3 derece oynuyor fanlar 700RPM'de çalışıyor sanırım Max 1500 RPM gösteriyor ama emin değilim.

Hocam YouTube'da aynı soğutucu benzer hatta üst model işlemciyle sıvı soğutucu olan başka bir model arasında 2 3 derece oynuyor fanlar 700RPM'de çalışıyor sanırım Max 1500 RPM gösteriyor ama emin değilim.
Hocam işlemciniz üst seviye ve yüksek ısılarda çalışan bir işlemci. Kasanızın hava akışı da önemli. Dediğiniz gibi fanlar da belki yavaş çalışıyor. Fakat Şahsen ben o işlemciye sıvı soğutma takardım.

• Fan yönlerini kontrol edin doğru mu diye.
  • Kasa modelinizi ve kasanızdaki fan yapılandırmanızı paylaşın.
  • Soğutucu fan hızını kontrol edin.
Bunlarda bir terslik yoksa macun işleminiz hatalı muhtemelen. Yoksa o soğutucu fazlasıyla yeter.

Hocam fan yönleri logo dışarı bakacak şekilde kitapçığındada öyle gösteriyordu kasam Dark maxima V30 fan adaptörler vs. kurulu geldi ve Smart fan açık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı