R7 7800x3D ve RTX 4090 sistem tepki vermiyor

798716

Femtopat
RAM
Gskill Trident Z5 DDR5 2x16GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus M.2 SSD 2TB
Ekran kartı
MSI RTX 4090
Anakart
MSI Mag B650 DDR5 AM5
İşlemci
Ryzen 7 7800x3D
Kullandığım ana sistemimi şehir dışına çıkacağım için yanıma almıştım. Sistemi geldiğim yerde bir ekrana bağlayıp kullanayım derken PSU'dan veya farklı bir yerden ufak bir ses geldi. Daha sonra fişi panikle çekerek elektrikle olan bağlantısını tamamen kestim. Şimdi farklı bir yerde sistemimi tekrar bağladım ve düğmeye ne kadar basarsam basayım hiçbir şeyden tepki gelmiyor. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

PSU bozulmuş olabilir.

Belki ekran kartı zarar görmüş olabilir. Kasayı nasıl taşıdığınıza bağlı. Ekran kartını çıkartıp başka bir kutuya koyup götürseydiniz keşke.

Sesin geldiği yeri incelemeden mi tekrar taktınız? Şükret tek sıkıntı PSU olsun ses geldi diye fişi çekmek de uygun değil zaten de bir bakıma götürün burada tavsiye ile olacak iş değil heleki bu sistem için.

Belki ekran kartı zarar görmüş olabilir. Kasayı nasıl taşıdığınıza bağlı. Ekran kartını çıkartıp başka bir kutuya koyup götürseydiniz keşke.

İşlemci de takılı olmamalı bence.

Kasayı yatay şekilde koyduysa işlemci o kadar zarar görmeyecektir. Ekran kartı her halükarda sıkıntıda ama.

Ekran kartı başka kutudaydı hocam. Şimdi diyelim ki anakart yanmış ise sistemdeki tüm bileşenler çöp mü olmuş oluyor?

Ekran kartı başka kutudaydı hocam. Şimdi diyelim ki anakart yanmış ise sistemdeki tüm bileşenler çöp mü olmuş oluyor?
Parçaları denemen lazım başka sistemde.

Ekran kartını kurtarmışsın. Diğer parçaları denemen lazım.

Hocam bilmiyordum. Bir şey olmasın diye fişi çektim bende cahilliğimden. PSU kendisini korumaya falan almış olabilir mi? Yoksa anakart mı yandı? Şu an açmaya bile korkuyorum. Başka bir PC olsa ekran kartını takıp test bile etmek istiyorum. Ekran kartına dışarıdan biraz baktım ama bir şey göremedim.

Parçaları denemen lazım başka sistemde.

Ekran kartını kurtarmışsın. Diğer parçaları denemen lazım.

Ama ben ekran kartını sistemi çalıştıracağım zaman takmıştım. Zarar görmemiş midir?

Sıkıntı olmaz ekran kartı açısından. Herhangi bir parçada yanık kokusu var mı peki? Sistemi tekrardan kuracak zamanınız varsa tekrardan kurun. Parçaları tek tek kontrol etmeniz lazım. Elektrik gelmiyorsa PSU'da sıkıntı olabilir.

Son düzenleme:

Bende de böyle olmuştu anakart yanmıştı anakartın altını telefonun flashı ile kontrol et leke var mı diye ama normal şekilde kolay kolay görünmüyor ondan flash tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…