R9 380 Kasma Hissiyatı Sorunu

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar. R9 380 ekran kartım var. Bütün oyunlarda FPS 100 ve üstü iken sorun yok fakat 99.9 ve altı olunca ekranda kırılma ve kasma hissiyatı oluşuyor. İşin garip yanı FPS 60 iken kırılma ve kasma hissiyatı yok fakat 61-99.9 arası FPS alınca kırılma ve kasma hissiyatı oluşuyor. Bunun sebebi nedir ? Monitör mü yoksa ekran kartı mı ?

AMD FreeSync Nedir ? - Technopat

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Freesync vsync hepsini makaleleri tek tek okudum tamam sorun monitörde sanırım. Fakat son sorum şu neden 100 ve üstünde olmuyorda 61-99.9 arası oluyor? 100 FPS üstünde de aynı hissiyatın olması gerekmez miydi ?

@Bfhastasi34 Sen gökyüzüne baktığında FPS uçuşa geçiyor ve gökyüzünde detay kontrast olmadığı için yırtılmayı fark edemiyorsun. Fark edebilmek için bütün ayarları düşük yap öyle oyna bir bak.
Videoda bilerek Oraya çektim. Mantıklı dediniz aslında fakat grafiklerin olduğu yere baksam da 100 fps üstü olduğunda bir sorun olmuyor

Videoda bilerek Oraya çektim. Mantıklı dediniz aslında fakat grafiklerin olduğu yere baksam da 100 fps üstü olduğunda bir sorun olmuyor

100 FPS üstü aldığın yerler de grafik yok demek ki. GPU'nun tam olarak nerelerde kastığını sen tespit edemezsin ki. Bu sorun gitmesi için ya arkadaşın önerdiği gibi AMD Freesync destekli monitör alcaksın ya da Vsync açıcaksın olanla idare etceksin.

@Recep Baltaş abi buraya gelmeni istiyorum artık çözemedim çünkü. Şimdi oyun 100 ve üstü FPS iken kırılma yok gibi birşey yani akıyor yav akıyor. Fakat 61-99.9 FPS arası kırılma ve kasma hissiyatı çok oluyor sanki oyun donuyormuş gibi oluyor mesela fareyi döndürünce. en açık örneği CS:GO'dan vereyim. Oyun stabil 250 FPS fakat 50 kişilik servera girdiğimde yer yer 100'ün altına iniyor 80-90'larda dolaşıyor ve dediğim şey oluyor. Bu sorun monitör ile mi ilgili yoksa ekran kartı mı ? Monitör ile ilgili olsa 100 ve üstü FPS'de de yapmaz mıydı sence ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı