vurdu gol oldu50 TL'lik dersle hangi kurum İngilizce öğretiyor?
vurdu gol oldu50 TL'lik dersle hangi kurum İngilizce öğretiyor?
Burada çeviri yapan ekibi savunanlar olmuş ama ben anlamadım neyini savunuyorlar? DC ortamında fiyat belirlemek için yapılan tartışmada 75 lira diyenler vardı 100 lira 'MeMek MaRDesM' diyenler vardı. Aynı adam '40 liraya yama mı olur oyun mu yapıyoruz' demişti. 50 lira yamaya vermek yerine gider oyuna fazladan 50 lira veririm Rockstar'dan Türkçe yama çıkarmasını talep ederim. Benim gibi yamayı bekleyen herkes böyle düşünüyor olmalıydı. Her oyuna yama bekleyip fiyat biçmek yerine o parayı şirkete vermek daha mantıklı.
Çok doğru sokrates kendini bunlar gibi savunmadı. Recep abiye selamlar.
Çok doğru sokrates kendini bunlar gibi savunmadı. Recep abiye selamlar.
Aynen öyle. Recep abiye selamlar iyi çalışmalar dilerimÇok doğru sokrates kendini bunlar gibi savunmadı. Recep abiye selamlar.
Bizim Türk oyuncularına hiçbir emek verilmeyeceginin kanıtı. Bugün anladık. Yazık oldu o kadar emek zaman. Niye böyle bir şey yaparsın ki derdin ne. Şimdi hiçbir şekilde bu yama çıkmayacak büyük bir ihtimal. Kimse de bir daha Türkçe yama işine el atmaz bu gidişle.
(A)
oyunda toplam 2.000.000 kelime var. Ve uluslararası çeviri ücreti standardı kelime başı 0.12 eur şeklindedir. Yani bu çeviriyi yaptırmak isterseniz 50 liradan şikayet eden dostlarım ödemeniz gerken ücret Türk lirası cinsinden 1.800.000 milyon Türk lirasıdır.
Hatta yamayı DMC'a hakları dahilinde t2'ya şikayet edenler oldu. Ve yama projesi belli ki hukuki süreç başlatılarak iptal edildi. Ve şu an çevirmenlerin tüm emeği yandı. Çeviri dosyalarını el altından paylaşamazlar. Veya ücretsiz olarak yayınlayamazlar. Sorun ücrette değil. Sorun t2'nun oyun dosyalarına müdahale edilmesine izin vermiyor. Evet modlar vb var ama siz gidip mail atarak şikayet ederseniz yama hiçbir şekilde çıkamaz. Ve çıkmadı ve çıkamayacak.
Anonymous bu dosyaları isimsiz şekilde internete koysa avukatlar bunun için gruba dava açacaktır. Hukuku kandıramazsınız. "Ben paylaşmadım" "benim alakam yok" demek mahkeme sizi kurtarmaz. Yani RDR2 yaması artık bir hayal.
Fakat yine de tepkinizi gösterebilirsiniz. Asla ama asla küfür veya hakaret içermeyen temiz bir İngilizce'yle aşağıdaki mail adreslerine satın aldığınız oyunu kendi dilinizde oynama hakkına sahip olduğunuzu ve bunun fiirma kanadından ticari KÂR oranı göz önünde bulundurularak yapılamıyorsa bile gönüllü ekiplere izin verilmesi gerektiği. Ve ekiplerin talep ettiği bir ücret varsa da bunun bağış niteliğinde olduğunu yazabilirsiniz.
Şikayet maili atılacak adresler:
privacypolicy@take2games.com
webmaster@take2games.com
Sadede gelelim.
Bugün 90'dan fazla kişinin 7 ay emek verdiği RDR2 yaması internette bu insanları para alması nedeniyle şikayet eden kişilerin hâyasız girişimleri ile tarih olmuştur. Bu yazıyı okurken keyiflenebilirler. Ve fakat ücret nedeniyle itiraz edenlerin bilmesi gerekir ki çeviri organizasyonları bu çabaları sonucu ücreetsiz yama yapmayacak aksine yama işini bırakacaktır. Bu benim tahminimdir elbette. Ama bu gibi insanlar aramızda olduğu sürece çeviri ekiplerinin kaçıp gideceğini tahmin etmek zor değil.
Evet şimdi donanımhaberde konu açıp yorum yazıp 50 TL'ye yamamı olur diyen arkadaşlarımız. 1.8 milyon TL vererek bu oyunu çevirtebilirler. Ama kötü haber şu ki bu parayı verip çeviriyi yapsanız dahi T2 şikayetler nedeniyle yamayı kaldırtıp paylaşanlara dava açacak. Teşekkkürler arkadaşlar. El birliği ile bir güzelliği daha yok ettiniz.![]()
Emekler boşa mı gitti?Red Dead Redemption 2 Türkçe yaması belirtilemeyen sebeplerden ötürü iptal edildi. Anonymous Çeviri'nin en büyük projelerinden birisi olan Red Dead Redemption 2 çevirisi, son zamanlarda büyük tartışma konusu olmuştu.
Sanırım, bazı arkadaşlar belirli yerlere şikayet etmiş. Bu yüzden tahminen yasal problemlerden dolayı yamayı iptal etmek zorunda kalmışlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.