Refleks Nasıl Geliştirilir?

Önerileriniz için Sağ olun. Tenis topunu anladım da ip atlama biraz garip. Hani Tenis topu geliştirilir. Sağdan bir kişi top atar soldan bir kişi ve böylece üst üste gelen pozisyonlar için alışmış ve deneyimli olurum(Fikrimce). İp atlamaları ileri ki seviyelere nasıl taşırım

Çare denemek. Her şekil önerilerinizi yapmaya çalışacağım.

Mekik ve şınav çekmeye nasıl başlayayım? İlk gün kaç tane ve hangi zeminde yapayım?

İlk gün 10 dan başla, her gün 10ar tane arttır.
 
Sağ olun. O zaman ilk gün 5 dk yeter(Dinlenmeden). İleri ki zamanlarda da atıyorum 10 dk seviyesine geldim 5. dk den sonra 1 dk dinlenip 5 dk daha yapıp ip atlamayı bitirmek. Herhalde anlatmak istediğiniz buydu.
 
Duvara yüzün dönükken arkadan bir arkadaşın duvara topu fırlatsın sende yakalamaya çalış. Topu aniden ve beklemediğin yerlerden sektiği için reflekslerin gelişir.
 
Sürekli kondisyon yap. Bir yere giderken merdivende 1 ileri 1 geri yap. Hem bacakların açılmış olur, hem de daha hızlı koşturursun.
 
Genelde çoğu oyuncu şutu nereye vuracaksa oraya bakar buna da dikkat et boksörler genelde refleks ve rakibinin nereye vuracağını görerek ona göre savunmasını yaparlar. Ronaldinho gibi bir futbolcu sağa bakıp sola atabilen kişilerden birisidir.

Bunu ben de yapabiliyorum tabiki ama sadece ben yapıyorum arkadaşlarım yapamıyorlar :D. Bence sen direk arkadaşlarınla penaltı ve şutlar çalış en güzeli budur ben de kalecilik yaptım ve böyle baya bi pozisyon kurtadığımı hatırlıyorum :D.

Rakip nereye bakarsa %90 oraya atacaktır :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı