wormanizer
Kilopat
Merhaba arkadaşlar İtopya.com üzerinden 12-03-2020 tarihinde bir hazır sistem aldım. Ekran kartı Gigabyte RTX 2060 Super adlı model. Ekran kartında bariz bir ses sıkıntısı var fanlardan sürtme, ve ekran kartından ciyaklama, cızırtı vs. gibi sesler de geliyor. İlk önce İtopya firmasını arayıp durumu anlattım ve onlar aracılığı ile garantiye gönderdim. Yaklaşık 1 ay bekleme sürecinin ardından kart elime ulaştı ve servis raporunda 'fanlar değişti testler yapıldı ve sorun çözüldü' notu vardı fakat kasama takıp denediğimde çok büyük hayal kırıklığına uğradım çünkü ses sıkıntısında en ufak bir değişiklik yoktu. Bu sefer direkt servis raporunda yazan servisin numarasını aradım ve durumu anlattım, tekrar gönderin bakalım dediler. Kartı tekrar gönderdim ve bu sefer yaklaşık 1-1.5 hafta içerisinde kart elime ulaştı. Servis raporunda 'fan ve fan kabloları değiştirildi testler yapıldı sorun çözüldü' yazıyordu fakat kasama takıp test ettiğimde ses sıkıntısı ufak bir miktar azalmasına rağmen hala devam ediyordu. Tüketici hakem heyetine başvurup değişim istemeyi düşünüyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz nasıl bir yol izlemem gerek? Özellikle tecrübesi olanlar varsa çok memnun olurum. Şikayet formu doldururken İtopya firmasını mı yoksa teknik servisi mi şikayet etmem gerek? Aşağıya ses sıkıntısının videolarını bırakıyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: