RTX 2060 Super vs RX 5700 XT

RTX 2060S şöyle dursun biz ona oncelikle RTX2070 diyelim. RX5000 serisine ben para vermem. Siyah ekran sorunu bir ugradimi, ugras dur. DLSS 2.0'ı geçtim 3.0 cikinca ne halt yiyecek RX5000? RT ozelligi RX5000'de mi RTX2000'de mi? 3 5 FPS için bu ozellikleri elimden vermem ben. RX5000 ucuz RTX2000'den diyoruzda kardesim sen gider RTX ROG STRIX modeline bakarsan tabii ki ucuz. Zotac, Galax ve Gigabyte senin neyine yetmiyor ulan?
 
Bundan 7 ay önce 1660 Ti ekran kartımı satıp Vatan Bilgisayar'a yeni ekran kartı almaya gittim. Aklımda RTX 2060 vardı. O dönemde aynı fiyat etiketine sahip RX 5700 XT'yi de epey bir araştırmıştım öncesinde. RTX 2060'dan daha yüksek performans veriyordu (insanın kafasını karıştıran nokta da bu zaten). Fakat forumda birçok kişi sorunlu bir kart olduğunu yazıyor,bir kısım sorunların driver kaynaklı olduğunu zamanla düzeleceğini söylüyor,alınırsa da MSI Gaming X modelinin en sorunsuz modellerden biri olduğunu söylüyordu. Velhasıl Vatan Bilgisayar'a gittim oradaki arkadaş ASUS ROG STRIX RTX 2060 ve MSI RX 5700 XT Gaming X modellerini masaya koydu, yaklaşık 1 saat düşünmüşümdür. Forumda okuduklarımı epey bir kafamdan geçirdim sorunun driver kaynaklı olabileceğini ve zamanla düzelebileceğini düşündüm ve daha fazla performansı tercih edip MSI RX 5700 XT Gaming X modelinde karar kıldım. 7 ay kullanmamın ardından sonuç;

Kullanmaya başladığım ilk akşam siyah ekran hatası aldım. Daha sonra forumda başladım araştırmaya, kartı kullanan çoğu kişi çeşitli ayarlar yaparak düzeltilebileceğini söylüyordu. Çekirdek hızı ayarları, güç ayarları vb. tam 7 ay boyunca yapmadığım ayar denemediğim Driver kalmadı. Her akşam en az 2 defa siyah ekran hatası alıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ve ekran kartı için yaptığım ayarları her bilgisayarı açtığımda baştan yapmak zorunda kalıyorum (bu ayarlar sorunları çözmese bile kartın serin çalışması sağlıyordu. Ayarlar olmadan kartın sıcaklık değeri 80'C'lerde seyrediyordu bağlantı yeri sıcaklığı ise kimi zaman 100'C'yi görüyordu. O yüzden ayarları yapma ihtiyacı duyuyordum). Bir süre sonra bilgisayar programcılığı mezunu biri olarak bu kartı nasıl stabil çalıştırabilirime kafayı taktım. Denemediğim program yapmadığım ince ayar kalmadı ve o beklenen sorunsuz Driver hiçbir zaman gelmedi. Kart bir türlü stabil çalışmıyordu. Siyah ekran hataları, WattMan hataları düzelmiyordu. Bir süre sonra fark ettim ki oyun oynamak için aldığım kart benimle oyun oynuyordu.
En sonunda geçen hafta kartı sattım. Tekrar Vatan Bilgisayar'a gittim ve ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super aldım. 1 haftadır akşamları oyun oynayabiliyorum artık.
 

Geri
Yukarı