Hocam şu videoda değerler çok yakın ama?
Bende bu videolara aldanıp 5700 XT tercih etmiştim
DLSS teknolojisi için belki ama RT teknolojisi çok iyi değil diye biliyorum.
Yanlışım varsa düzeltin.
2060'a karşı 5700 XT yi tercih ederken bende kendimi böyle avutmuştum.
Ne 2060S, ne 5700 alın. 5700 XT Gaming X, Nitro ya da Gigabyte alın, yıllarca arkanıza bakmayın.
Sanırım bu kartları ve modelleri uzun süre kullandın ve hiç bir sorun yaşamadın ki al uzun yıllar sorunsuz kullan gibi tavsiye verebiliyorsun. Forumlarda bu kartların kullanıcısı olup bunca sorun yaşayan varken alın yıllarca arkanıza bakmayın gibi bir tavsiye yanlış olur aksi taktirde.
Ben 7 ay MSI RX 5700 XT Gaming X modelini kullanmış biri olarak kullandığım süre zarfındaki tecrübelerimi paylaşayım bu karşılaştırmanın olduğu diğer konularda paylaştığım gibi;
Kullanmaya başladığım ilk gün itibari ile başlayan siyah ekran ve wattman hataları hiç bir şekilde düzelmedi. Sürücü kaynaklı olduğu söyleniyor çoğu yerde, bütün sürücüleri denememe rağmen hatalarda hiçbir düzelme olmadı. Geçtiğimiz hafta kartı satıp NVIDIA'ya dönüş yaptım. İnternette biraz araştırınca birçok kullanıcının aynı sorunları yaşadığını görebilirsin. Kaldı ki bununla ilgili çoğu teknoloji sitesinde haberler yapıldı. AMD forumlarında kartlardan şikayet edenlerin sayısı bir hayli fazla. Ama hala forumlarda kartların sorunsuz olduğunu idda eden arkadaşlar mevcut. Kartları sorun yaşamadan kullananlar tabi ki var ama bir kısım sorun yaşamıyor diye kartlar sorunsuz anlamına gelmiyor. Buradaki sorun çoğunluğun sorun yaşıyor olması.
NVIDIA kartlarında da ilk çıktığı zamanlarda benzer sorunlar olmuştu lakin NVIDIA sorunları kısa sürede çözmeyi başardı ve şuan RTX serisi sorunsuz çalışan bir seri haline geldi.
Diğer yandan AMD yeni sürücü yayınlıyor ve kullanıcılar forumlarda konu açıp sürücüde sorun olup olmadığını yüklenmesi gerekip gerekmediğini konuşuyor. Yani üretici firma yeni çıkacak bir oyun için kartına optimizasyon yapıp driver yayınlıyor, fakat kullanıcılar güncellemeyi yapmaya çekiniyor.
Hal böyleyken RX 5700 serisi bir ekran kartı almak tamamen kumar. Sorun çıkma olasılığı bu kadar fazlayken ve yaşanılan sorunlar ortadayken bu kumarı oynamak ne kadar mantıklı artık sana kalmış bir durum.