RTX 4060 beklemeye değer mi?

Phaulker

Hectopat
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
305
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 2. elden RTX 3060 almayı düşünüyorum fakat sanırım Haziran ayında RTX 4060 çıkacak DLSS 3.0 ve yeni AV1 encoder daha çok işimi göreceğini düşüyorum. Fakat o zamana kadar fiyatlarını ne olacağını tahmin edemiyorum acele etmeli miyim bilmiyorum. Şu an elimde 6500 XT var uzun süredir AMD kart kullanıyorum artık NVIDIA geçmeyi düşüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
RTX 4060 beklenebilir elbette, ama AV1 için RTX 4000 serisi gerekmiyor.

 
Şahsi fikrim Nvidia’njn açıkladığı fiyatları görmeyeceğiz kartlar gelmeden zamnalanacak mutlaka tabii işiniz gereği almanız gerekiyorsa bekleyiniz, ama eğlence oyun amaçlı ise sabrınıza bağlı.
Yani DLSS 3.0 yalnızca yüksek performans için ve görüntü için mi istiyorsunuz yoksa o teknoloji gerçekten işiniz için gerekecek bir şey mi? Muhtemelen ilk seçenek.
 
Fiyatı aynı olsa kesin bekleyin derdim ama 10k üstü olacak gibi duruyor. Fiyat açısından 4050 3060 ile yakın olacak gibi ama paranız varsa bekleyip 4060 alın.
 
Şahsi fikrim NVIDIA'njn açıkladığı fiyatları görmeyeceğiz kartlar gelmeden zamnalanacak mutlaka tabii işiniz gereği almanız gerekiyorsa bekleyiniz, ama eğlence oyun amaçlı ise sabrınıza bağlı.
Yani DLSS 3.0 yalnızca yüksek performans için ve görüntü için mi istiyorsunuz yoksa o teknoloji gerçekten işiniz için gerekecek bir şey mi? Muhtemelen ilk seçenek.

Acelem yok şu an haziran ayına kadar bekleyebilirim. Valorant tarzı FPS oyunlarını oynuyorum genellikle bir yandan oyun oynayıp bir yandan yayın açmayı planlıyorum. Bazı zamanlar ise ağır oyunlar oynadığım oluyor kısaca 1080p için yüksek FPS almak istiyorum.
 
Büyük bütçeli oyunlar oynanmayacaksa beklenebilir, büyük bütçeli oyunlar oynanıyorsa eğer tavsiye etmem, kartın VRAM'i yeterince yüksek değil.
 
VRAM'i yeterince yüksek değil dedim ama şimdiye kadar çıkmış büyük bütçeli oyunların büyük bir çoğunluğunu en yüksek ayarda oynatır rahatlıkla, ama bundan sonra çıkacak oyunlarda sorun yaşatacağı aşikar. Piyasaya gelen son 3 büyük bütçeli yapımın VRAM kullanımları ortada çünkü, üçü de rahatlıkla 8GB VRAM'i aşabiliyor yüksek ayarlarda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı