Son birkaç yıldır Linux, KDE ve Hyprland kullanıyorum. Yaklaşık bir buçuk yıldır ise hiç Windows kullanmadım, tamamen Linux kullandım. Ayrıca yakın zamanda da X11'dan Wayland'a kesin geçiş yaptım. Önceki kullandığım bilgisayar standart bir laptoptu ve RTX gibi yüksek özellikleri olmayan ortalama bir cihazdı. Geçen günlerde ise yeni, yüksek bütçeli bir bilgisayar topladım. Bu bilgisayarı alınca oyunlarla alakam olmasa da Minecraft RTX gibi şeyleri denedim ve cidden hoşuma gitti. Bugün bu cihaza da Linux kuracağım fakat aklımda soru işaretleri kaldı. Wayland'ın özellikle son nesil ekran kartlarında sorunlar yaşattığını duydum. Zaten vrr gibi şeyler de Linux piyasasına nispeten daha yeni giriyor. Bu ve benzeri birkaç sebep, Linux'ta sistemin tam potansiyelini göremeyeceğimi düşündürdü.
Sizce performans kaybı olmayacağını düşünerek alışık olduğum düzene geri mi döneyim yoksa Windows'a bir süre şans mı vereyim?
Bu sistemin Linux kullanırken performansı nasıl olur?
Sistemin yanında bir de 180Hz monitör aldım ve bunu bahsettiğim laptopa bağladığımda 120'nin üzerine çıkaramadım, bu sorun o cihazdan dolayı mı yoksa bu sistemde de 120'de kalır mıyım?
Bu konu hakkında görüşleriniz nedir?
CPU: i5 13400F.
RAM: 32 GB.
GPU: RTX 4070 Super.
Sizce performans kaybı olmayacağını düşünerek alışık olduğum düzene geri mi döneyim yoksa Windows'a bir süre şans mı vereyim?
Bu sistemin Linux kullanırken performansı nasıl olur?
Sistemin yanında bir de 180Hz monitör aldım ve bunu bahsettiğim laptopa bağladığımda 120'nin üzerine çıkaramadım, bu sorun o cihazdan dolayı mı yoksa bu sistemde de 120'de kalır mıyım?
Bu konu hakkında görüşleriniz nedir?
CPU: i5 13400F.
RAM: 32 GB.
GPU: RTX 4070 Super.