RTX 4070 Super ve R7 7700 sistem nasıldır?

RODANN

Femtopat
Daha fazla  
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi 6000MHz OC.

Gigabyte 4070 Super Gaming OC.

MSI MPG A750GF.

NZXT H6 Flow.

XPG 32 GB DDR5 6400MHz CL32.

Samsung 1TB 980 Pro PCI-e gen 4.0 X4.

Arctic Liquid Freezer III 360 a-ARGB

AMD Ryzen 7 7700.

Nasıl bir sistem olur 70-75 bin bandında tek tek topladığımda genel olarak yüksek grafikte hikayeli oyunlar ve uzun vadede gitmesini istiyorum. İşlemciyi ileride 7800x3D yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ekran kartını yaklaşık 1.5 ay önce aldım, canavar gibi maşallah. 4070 s tier List'te üst sıralarda yer alıyor. R5 7500F + MSI B650 Gaming Plus anakart ile 2K monitörde sorunsuz kullanıyorum. Maliyeti düşürmek için sıvı soğutma yerine F/P bir hava soğutma tercih edebilirsiniz. SSD de KC3000 veya Renegade tercih edilebilir.

Aynı ekran kartını yaklaşık 1.5 ay önce aldım, canavar gibi maşallah. 4070 s tier List'te üst sıralarda yer alıyor. R5 7500F + yazdığınız anakart ile 2K monitörde sorunsuz kullanıyorum.

Fiyatı biraz yüksek ama markalar ve donanım olarak bence iyi sıvı soğutmayı bilerek seçtim piyasada iyi bir düzeyde R7 7800x3D ye geçtiğimde rahat ederim dedim. Bir danışmak istedim yine de teşekkür ederim. SSD bilerek seçtim Samsung aklıma daha çok yattı hocam ama yine de değerlendireceğim.

Fiyat biraz yüksek geldi bana, SSD'yi çok pahalı bir şey almana gerek yok. Arkadaşın dediği gibi sıvı soğutucu yerine hava soğutucu gayet yeterli olur (Thermalright PA 120 mesela). İşlemci olarak 7500f veya 7600 tercih edebilirsin. PSU'dan da fiyat kırıp Corsair RM750e alabilirsin. 4070 Super güzel kart fakat diğer parçalardan para arttırarak 7900xt alabilirsin yaklaşık 29k'ya. NZXT'nin flow serisi gayet güzel, fiyatına bağlı olarak daha uygun ise Lancool 216'yı şiddetle öneririm.

Fiyat biraz yüksek geldi bana, SSD'yi çok pahalı bir şey almana gerek yok. Arkadaşın dediği gibi sıvı soğutucu yerine hava soğutucu gayet yeterli olur (Thermalright pa 120 mesela). İşlemci olarak 7500F veya 7600 tercih edebilirsin. PSU'dan da fiyat kırıp Corsair RM750e alabilirsin. 4070 Super güzel kart fakat diğer parçalardan para arttırarak 7900XT alabilirsin yaklaşık 29K'ya. NZXT'nin Flow serisi gayet güzel, fiyatına bağlı olarak daha uygun ise lancool 216'yı şiddetle öneririm.

Öncelikle hocam sıvı soğutmayı bilerek seçtim ileriye odaklı olsun diye 7800x3D aldığımda kafam rahat eder. İşlemciyi de 8 çekirdekli kullanmak istedim 7600 düşündüm ama ileriye odaklı 7800x3D alamazsam 7700 beni epey bir müddet götürebilir. Gigabyte 4070 Super Gaming OC 33K'ya satılıyor en düşük, AMD ekran kartı seçmemenin nedeni DLSS teknolojisi genel olarak hikayeli yüksek grafikli oyunlar oynuyorum. Kasayı da görüntü olarak güzel olsun diye seçtim. Ama önerilerinizi değerlendireceğim teşekkür ederim.

İleri odaklı düşünüyorsan upgrade ettiğinde 9800x3d alırsın. Yine de sıvı soğutmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum fakat tercih meselesi. Bütçe kısıtın yoksa tabi ki de dediğin şekilde ilerlenebilir. İleri odaklı düşünerek bugünden feragat ediyorsun gibi geldi bana :) Muhtemelen ileride sıkıntı yaşadığımda DLSS kullanırım diyerek şu an daha güçlü bir ekran kartı almıyorsun ama o zaman geldiğinde 4070 Super DLSS de kurtarmayacak.

İleri odaklı düşünüyorsan upgrade ettiğinde 9800x3D alırsın. Yine de sıvı soğutmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum fakat tercih meselesi. Bütçe kısıtın yoksa tabii ki de dediğin şekilde ilerlenebilir. İleri odaklı düşünerek bugünden feragat ediyorsun gibi geldi bana :) muhtemelen ileride sıkıntı yaşadığımda DLSS kullanırım diyerek şu an daha güçlü bir ekran kartı almıyorsun ama o zaman geldiğinde 4070 Super DLSS de kurtarmayacak.

7900XT'yi düşüneceğim hocam sistemi yeniden bir gözden geçireceğim teşekkürler. Biraz sistemden kısıp 7900XTX de alabilirim ama AMD'nin teknolojilerinden şüphe ediyorum RT ve DLSS teknolojisi daha çok ön planda oluyor benim için ama 7900XTX kafamı çok karıştırıyor. Hangisini tercih edeceğimi düşünüyorum ya da RTX 5000 serisi düşünüyorum ama fiyatı gözümü korkutuyor.

RT odaklıyım ben diyorsan o zaman işler değişir. Ben şahsen ham güç tercih ediyorum, yüksek çözünürlükte herhangi bir upscaling olmadan oynamayı tercih ediyorum, RT birincil öncelik değil benim için. Fakat senin için durum farklı o zaman hocam. RT birincil önceliğim diyorsan Nvidia'dan şaşma bence çünkü AMD ekran kartlarıyla arasında ciddi performans farkı var. 7900 XTX harika ve çok güçlü bir kart. Ben olsam bunu tercih ederdim, RT performansı hiç fena değil ama tabi ki bir 4080 değil. 1440p'de oynayacaksın sanırım değil mi?

MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi 6000MHz OC.

Gigabyte 4070 Super Gaming OC.

MSI MPG A750GF.

NZXT H6 Flow.

XPG 32 GB DDR5 6400MHz CL32.

Samsung 1TB 980 Pro PCI-e gen 4.0 X4.

Arctic Liquid Freezer III 360 a-ARGB

AMD Ryzen 7 7700.

Nasıl bir sistem olur 70-75 bin bandında tek tek topladığımda genel olarak yüksek grafikte hikayeli oyunlar ve uzun vadede gitmesini istiyorum. İşlemciyi ileride 7800x3D yapmayı düşünüyorum.

4070 s ile 7700 karşılaştırma bence fark çok.

RT odaklıyım ben diyorsan o zaman işler değişir. Ben şahsen ham güç tercih ediyorum, yüksek çözünürlükte herhangi bir upscaling olmadan oynamayı tercih ediyorum, RT birincil öncelik değil benim için. Fakat senin için durum farklı o zaman hocam. RT birincil önceliğim diyorsan NVIDIA'dan şaşma bence çünkü AMD ekran kartlarıyla arasında ciddi performans farkı var. 7900 XTX harika ve çok güçlü bir kart. Ben olsam bunu tercih ederdim, RT performansı hiç fena değil ama tabii ki bir 4080 değil. 1440P'de oynayacaksın sanırım değil mi?

Hocam genel olarak RT kullanacağım RDR 2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlar bazı oyunlarda 4K ama genel olarak 2K 7900XTX'le 4070 Super arasında kaldım. 4080 bu 2 kartdan çok daha pahalı. RT ve DLSS performansı benim için önemli sizce hangisini tercih etmeliyim.

4070 s ile 7700 karşılaştırma bence fark çok.

Anlamadım hocam demek istediğinizi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı