RTX 4090 - i7 14700K sistem darboğaz yapar mı?

Baratthor

Zeptopat
Daha fazla  
Dostlar herkese merhaba,

Yüksek bütçeli bir sistem toplamak istiyorum. Daha çok render, Unreal Engine odaklı olacak ama arada sırada 4K oyun da oynamak istiyorum. Fakat 13900k gibi bir işlemci'nin soğutması da ayrı bir masraf yaratacağından gerçekten gerekli olup olmadığı hakkında endişelerim var. Sizce 14700k uzun vadede işimi görmez mi? 4090'nın işlemci yüzünden %5 bile performansının düşmesini istemiyorum. Bütçe her ne kadar yüksek olsa da sıfırdan monitör dahil bir sistem kurulacağından 5 bin 10 bin önemli.
Düşünceleriniz benim için önemli.

Yardımcı olduğunuz ve vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Darboğaz yapacağını sanmıyorum ama uzun vadede i9 olsa çok daha iyi olurdu.
Evet normalde bende öyle düşünüyorum ve olması gerekende o ama, 13900k ve 14900k'nın ısı değerlerini göz önüne aldığımızda orta segment bir 360mm sıvı soğutmanın yeterli olup olmayacağını bilmiyorum açıkçası. (Orta segment derken Corsairin eco fiyatlıları, Nzxt kraken elite, cooler master'in 360mm aioları) (Her ne kadar Asus Ryuii 3 testlerinde tam yükte 80 derece civarı görse de aşırı pahalı geliyor) Bu yüzden hem işlemci tarafında hem de soğutma tarafındaki masraf birleşince kaydadeğer bir miktar çıkıyor.

Darboğaz yapmaz. 14900k ve 14700k çok ısınıyor. Bende şuan aşağı yukarı seninle aynı sistemi arıyorum ama emin olamıyorum. 420mm soğutucunun bile 14900k'yı çok değiştirmediği video gördüm. Ama kullananlar mecbur sıcak kullanıyor anladığım kadarıyla.
2 işlemcide aşağı yukarı aynılar. Çok büyük bir fark yok o yüzden bütçeyi zaten oldukça zorladıysan 14700k seçilebilir. Render vs işlerde iş yükü genelde ekran kartına binecek zaten, işlemci önemsiz demiyorum tabi.

Bottleneck Calculator yazınca ilk çıkan sitede istediğiniz pc bilgilerini yazarak test edebilirsiniz. Link atamadım izin vermiyor niyeyse.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı