Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen gerginlik

Avrupa'da bulunan bütün ülkeler Rusya, İran ve Azerbaycan petrol ve doğalgazlarına muhtaç. Türkiye dahil. Bir çok ülke bu yüzden elektrikli araç projeleri ve fosil yakıtlarda azaltma politikası güdüyor. İran zaten Rusya'nın güdümünde.
Aynı şekilde Enerji için hazırlanan projeler de ayrılmaya gidecek, örneğin yapay Güneş veya diğer enerji faaliyetleri için farklı bir çok ülkenin hatta ABD ve Rusya'nın bile işbirliği yaptığı çoğu proje bölünecek.
 
NATO işin içine balıklama atlarsa, Türk halkı olarak çekirdek alıp izlemek yerine cephe de elimizde silahla atalarımızın yaptığı gibi siper alıp, savaşmak durumunda kalacağız gibi :D, umarım böyle bir şey olmaz.

Siviller yabancı bir ülkenin savaşına katılmaz. Böyle bir durum olması için Rusya'nın Ukrayna'ya değil Türkiye'ye saldırı gerçekleştirmesi lazım.
 
Gündemi değiştirmek için yapılan tiyatro...
Kırım ve Gürcistan'da olanlarda mı tiyatroydu? En büyük savaş 80 yıl önce olunca ve onu yaşayan nesil ölünce artık insanlar savaşa farklı bir gözle bakmaya başladılar.

Şu an Rusya'nın yaptıklarının Hitler'in yaptığından bir farkı olduğunu göremiyorum. İkisi de sopa göstererek taviz ala ala ilerledi/ilerliyor.
 
Siviller yabancı bir ülkenin savaşına katılmaz. Böyle bir durum olması için Rusya'nın Ukrayna'ya değil Türkiye'ye saldırı gerçekleştirmesi lazım.
Hiç belli olmaz hocam, dediğim şekilde NATO işin içine sert bir giriş yapacak olursa bu savaş yaşanır ve çok kızışır, felaketler yaşanmaya başlarsa (batı ve doğu arasında) ve asker kıtlığı yaşanırsa, (ki öyle bir şey olacağını pek düşünmüyorum nükleer silahlar devreye girmedikçe), dediğim şeyin yaşanma olasılığı var.
 
Hiç belli olmaz hocam, dediğim şekilde nato işin içine sert bir giriş yapacak olursa bu savaş yaşanır ve çok kızışır, felaketler yaşanmaya başlarsa (batı ve doğu arasında) ve asker kıtlığı yaşanırsa, (ki öyle bir şey olacağını pek düşünmüyorum nükleer silahlar devreye girmedikçe), dediğim şeyin yaşanma olasılığı var.

Pek sanmıyorum hocam asker kıtlığı bile yaşansa Türkiye kendi halkını göndermez ve askeri gücününde %10'unu gönderir tahminimce çünkü dediğiniz gibi bir şey olursa kendi vatanını savunacak vatandaş veyahut asker bulamazsın ki böyle bir şey yapmak akıl karı değil. Güzel yorumunuz için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı