RX 590 siyah ekran sorunu

Zaters1

Centipat
Ocak ayi gibi yeni bir bilgisayar aldim. Ryzen 5 2600'lu ama butcem yetmedigi icin 1 ayligina eski ekran kartimi kullanmak zorunda kaldim. Arada siyah ekran hatalari verince bende eski ekran kartini çıkarıp subat ayi ortasi gibi RX 590 satin aldim. 1 aydir sorunsuz kullaniyordum ama gun icinde arada gene once mouse donuyor. Ondan sonra duz bir siyah ekran geliyor ve bir daha hicbir sey olmuyor. Reset attigimda duzeliyor. Oyuna girip denedim FPS veya isinmayla ilgili bir sorun yok. Sizce sorun nerededir? Bir once ekran karti Windows'a zarar vermis olabilir mi? Onarma secenekleri cikmisti o zamanlarda.

Maalesef bir çözüm bulamadım hala. Ben de aldığım yere bu sebepten 3 kez gönderdim. İlkinde ön usb portlarını değiştirdiler. 2. Gidişinde güç kaynağı değişti. Son gidişinde ise format atıp yolladılar ve bu sorunun ekran kartından sürücüsünden kaynaklandığını söyleyen bir kağıt göndermişlerdi. Güncel windows ve ekran kartı sürücülerini kullanmamız gerektiği yazıyordu. En son bu durum bitince direkt oraya gidip göstereceğim bu problemi. Bizim gibi bu sorundan etkilenen birçok kişi varmış. İşin kötüsü iade istediğimde de kişiye özel toplanan sistemlerin iade olamayacağını söylediler. Amacım ekran kartını iade etmek şuan. Olmazsa servise göndereceğim ama şunu söylemeliyim kendi kullanmakta olduğum i5 6400+GTX 950 sistemde 4 yıldır hiçbir sorun yaşamadım. Teknoloji elbette biraz şans işi ancak bu problemi birçok insanın farklı şekillerde siyah ekran yaşıyor olması biraz garip. Birçok ekran kartı sürümü denedim ama hepsinde yaşadım bunu. Şuan beklemedeyim malum pek dışarı çıkmamak lazım. O yüzden idare etmeye çalışıyoruz bu hatayla. Ama bu kart beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Eğer iade edebilirsem GTX 1650 Super veya 1660 Super almak isterim.

Aynen benimde aklımda iade etmek var ama 3 ay gibi bir süre oldu hala iade hakkım varmı bilmiyorum önced2n oyunlara girerken yapıyordu şimdi masaüstündeyken bile yapıyor ve bu olay olduğunda fanlar biraz yüksek çalışmaya devam ediyor görüntü yok sizdede fan durumu böylemi

Benim de 4 ay oldu ancak bilgisayar benim elimde durduğu süreden daha fazla süre serviste durdu. Fan durumunu hiç gözlemlemedim ama bir daha olursa mutlaka kontrol edeceğim. Sizi buradan bilgilendiririm sonuca göre.

Arkadaşlar bu sorun herkeste siyah erkan şeklinde mi oluyor. Bende direk windows donuyor siyah ekran yok 10 sn sonra reset atıyor kendine.

Evet bugün 3 kere üst üste olunca çok net söyleyebilirim ki fan hızları gerçekten yükseliyor. Opera üzerinden Youtube’da gezerken oldu ilki diğeri hemen ardından reset atınca masaüstü ekranına geldiğinde oldu.
Merhabalar tekrardan, 2 gün boyunca deneme amaçlı olarak eski ekran kartımı (GTX 950) taktım sürücülerini yükleyerek. Bu iki günlük süreçte hiç bu hatayla karşılaşmadım ancak bugün Asus RX580’i tekrar takıp sürücülerini kurunca bu hatayı tekrardan aldım. Bugün aynı sorun 5 kere tekrar etti. Steam’e girerken ve Discord’da oldu yine. Servisten başka çare gözükmüyor artık benim için. Bu virüs dönemini atlattıktan sonra servise göndereceğim. Servis için nasıl bir yol izlemem gerekir acaba? Hangi servise göndermem gerekir? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu konu hakkında benim de bilgiye ihtiyacım var. Aralık 2019'da satın aldım ama yarın Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerini arayıp iade konusunda talepte bulunacağım.

sorunu çözebildiniz mi?
bu arada anakart modeli nedir msi b450 mi?
hocam bir gelişme varmı ne yaptınız. aynı ekran kartına sahibim daha 1 aylık. aynı problem bendede mevcut.

Son düzenleme:
İletişime geçtinmi ne dediler
Maalesef. Canlı destek beni uzun bir sıranın sonuna koyduğu için beklemedim. Şubeler açılır açılmaz servise verip iade talep edeceğim.
sorunu çözebildiniz mi?
bu arada anakart modeli nedir msi b450 mi?
hocam bir gelişme varmı ne yaptınız. aynı ekran kartına sahibim daha 1 aylık. aynı problem bendede mevcut.
MSI B450M Gaming Plus kullanıyorum. Şuan eski ekran kartım olan GTX970'i taktım ve sorunsuz her türlü işlemi yapabiliyorum. Size tavsiyem iade talep etmeniz.

bende şimdi talep oluşturcam hepsiburadaya. gitsin asus servise napalım sağlık olsun. hayatımda ilk defa ekran kartı aldım oyun oynamak için neyse bu çok güzel ders oldu bir daha amd yanına yaklaşmam buda küpe olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…