tolgahanuzun
Decapat
Süper bir konu. Bende 580 var bende boyle bir deneme mi yapsam acaba diyorum. Güç tüketimini kismak güzel olabilir; sicakligida azaltir. Eline sağlık.
Ben RX 590'ı perfromansına oranla yüksek güç tüketimi sebebiyle sattım ve RX 5700'e geçtim. Satmadan önce sabit -50 mV'de kullanıyordum. Radeon üzerinden detaylı undervolt falan yapmadım hiç, tüm tecrübelerim bu konudaki yorumlarımdan ibarettir.
RX5700 7nm olduğundan daha az güç tüketimi var ve yeni RDNA mimarisine sahip. Ben çok uygun fiyattan bulup almıştım şimdi fiyatlar neredeyse 2 katına çıkmış. RX590 işine yarıyorsa bu ekonomide boş yere masraf etmeni kesinlikle tavsiye etmiyorum. Model önerisi için internetten araştırma yap.RX5700'de fark ne? Güç tüketimi ne kadar düşük? Bu arada merak ettiğim bir konu var. RX590, RX5500, RX700 vs. yük altında kaç derecede çalışıyor ortalama? Mesela RX590 75-80 dereceye kadar çıkıyor. Normal mi bu değerler? Bu arada yakın fiyatlara RX590 performansı aratmayacak, serin ve sessiz çalışan hangi karta geçebilirim?
-68mV'da bilgisayar donduAynı kartı kullanıyor olman çok iyi oldu. Sormak istediğin birşey olursa benimle paylaşabilirsin, birlikte bakarız. Undervolt olaylarına yeni girdim, şimdilik sadece Afterburner ile haşir neşirim.