RX 7800XT siyah ekran sorunu

attackred

Kilopat
Katılım
20 Ağustos 2017
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
GSkill Flare 2x16 6000MHz CL36
SSD veya HDD modeli
XPG Blade70 2 TB Gen4 M2 NMVe
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX 7800XT Pulse
Anakart
Asus Prime B650M-A Wi-Fi II
İşlemci
AMD Ryzen 7500f
Selam,

Sapphire Radeon RX 7800XT Pulse model ekran kartı kullanıyorum. Dün New World oynarken ve oyuna girmeye çalışırken Total'de 4 defa siyah ekran yedim. İlk 2 seferde ses geldi ama meğerse o ses crash yerken oyunun takılma sesiymiş. Bunu ses sürekli gelince fark ettim. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında fikrim yok. Donanım kaynaklı olabilir diye dünkü sorunumda CPU Boost'u kapattım. Ama sıkıntı devam ediyor. Bugün de Days Gone oynarken 2-3 saat bir şey olmadı ve bir anda kapattı tekrar ekranları. Windows + CTRL + Shift + b ile tekrar ekran kartını başlatma çabam işe yaramıyor. Driver kaynaklı olabilir, sistemi yeni aldığım için de önceki driverlar sorunumu çözer mi bilmiyorum. AMD tozunu yutmuş, benzer dertleri yaşamış ve en azından kendince bir çözüme ulaşmış birileri var mı?

Reddit üzerindeki konulara göre ortak noktamız DP kablosu kullanan ana ekran ve HDMI kullanan 2. ekran bulunması, tam olarak benim durumum. 2. DP kablomu bulup değiştirip deneyeceğim. Tavsiyelere açığım hala.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu Rx6800 ile yaşıyorum.
Yakın zamanda mı başladı? Muhtemel driver sorunudur diye düşünüyorum. DP kablosuyla denedim oyuna girdim 2. dkda yine kapandı ekranlar, reset attı kendine bilgisayar.

RAM'le alakalı mıdır bilmiyorum bellek bütünlüğü doğrulaması yaptırdım sorun bulamadı. Başka nasıl test edeceğim fikrim yok.

@Furkan Borak çok olmadı ama şuan çökmeden biraz oynadım. Tabii daha belli olmaz ama çökme sorunu yaşamıyorken Radeon Geliştirilmiş Senkronizasyon ayarı kapalıydı, açtıktan sonra sorun yaşamaya başladım. Şimdi onu kapattım denemeye devam.
 
Son düzenleme:
Aynı model karttan bende de var.Maalesef başımı ağrıttı.Oyun esnasında defalarca sisteme reset attırdı.Tekrar tekrar denedim neredeyse windows çöküyordu zor kurtardım.Sorunun Amd driver dan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü driverı kaldırınca sistemde herhangi bir kilitlenme,bozulma olmadı.Driversız ekran kartı düşük performans çalışıyor,oyun bile oynanmaz.Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum.Sistem geri yüklemeyi denedim.Ekran kartı sürücüsüyle test ediyorum ve sadece oyunda değil youtube izlerken bile görüntü gidiyor ve pc resetleniyor.
 

Geri
Yukarı