RX590 Nitro+ S.E vs Galax GTX 1660 Super

Ekran Karti olarak NVIDIA vazgecmeyin.super serisi oc ile 1660ti bile geçiyor rx 590a gore daha az wolt tüketiyor ve soğutmasi daha iyidir Ne yazikki AMD kartlar sıkıntılı.

1660 super performans olarak rx590 dan daha iyidir tabii ama aralarındaki FPS farkı en fazla 6-7 FPS dir. Ama asıl önemli olan o farkı daha az güç tüketerek doğal olarak da daha az ısınarak vermesidir. Yalnız rx590 ile ilgili ne sorununuz vardı bilmiyorum ama bu tip konuların hemen bir tarafı tamamen yermeye çalışanları da anlamak gerçekten güç doğrusu. Sunu unutmamak lazım ki AMD olmasa şuanda linkini verip 1600 TL satılan 1660 super 2000 TL den aşağı olmazdı. Rekabet her zaman son kullanıcıya yarar. Bunun tam tersi de geçerli AMD tek olsa oda aynı stratejiyi gösterirdi. Burada her iki taraf içinde fanboyluk yapanları anlamak güç doğrusu. Hani Nvidia dan yada AMD den hisse senediniz varsa bir şey diyemem ama onun dışında neden bir tarafı sürekli övmek isterken diğer tarafı kötülerler anlamak zor doğrusu. Tabii ki kötü olan bir ürüne kötü denecektir ama bu konudan gidersek aynı kartın aynı modelini yaklaşık olarak 5 aydır bende kullanıyorum ve 1080p de bütün oyunları en yüksek ayarlarda oynamama rağmen en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Burada ben bu kartı kullanıyorum diye bunları yazmıyorum sadece bir kullanıcı olarak gördüklerimi söylüyorum. Hatta şuanda 2k bir sisteme geçme gibi bir düşüncem var onun içinde 2070 super yada 1080 ti ekran kartlarına bakıyorum. Yani hangi taraf benim için fiyat/perfomans olarak tatmin ederse onu kullanmak istiyorum. AMD Intel Nvidia bunlardan hangisi olmasa diğeri daha az performanslı cihazı daha fazla fiyata satar piyasada tekel olana her zaman muhtaçsın çünkü.

Hocam Witcher 3 eskise de grafikleri eskimiyor. Nazar değdirmeyeyim kart baya iyi soğuyor. Önceki gün 5 saatlik seansta da 68 dereceyi geçmedi. Hairworks hariç ayalarların hepsi olabilecek en yüksek seviyede. Ve bunu sadece %40-45 fan devriyle sağlıyor. Fanlar oldukça sessiz.
Gönül ister şöyle GAMING model bir kart alabilelim ama nerede... İndirime düştü bir keresinde param çıkışmadı alamadım kaçtı.

Gönül ister şöyle GAMING model bir kart alabilelim ama nerede... İndirime düştü bir keresinde param çıkışmadı alamadım kaçtı.
Ekran alıntısı aldığımı sanmışım fakat alamadım sanırım hocam, NVIDIA üzerinden ekran alıntıları nereye gidiyor bulamadım. 1 saat kadar denedim GPU 68 üzerine çıkmadı, 68 oluyor geri düşüyor zaten 64-65'lere. Ne hikmet bilmiyorum CPU bile ısınmamaya başladı. GPU nasıl bir sıcaklık yayıyorsa kasaya, işlemci bile yanıyordu önceden. CPB açık olmasına rağmen 66 üzerini göremedim işlemcide. 😂 BF 5 testi bu arada. Nvidia ayarlarımı şu şekilde yaparak ve oyundan grafik ayarlarını ULTRA kısmına çekerek girdim oyuna. Çok vaktim yok şu an, akşama 2 saat kadar deneyip ekran alıntısı yapacağım, yüklerim buraya. FPS değerleri de çok iyiydi.

Dosya Ekleri

• x1.PNG
    x1.PNG
    6,8 KB · Görüntüleme: 54
  • x2.PNG
    x2.PNG
    7,6 KB · Görüntüleme: 57
Ekran alıntısı aldığımı sanmışım fakat alamadım sanırım hocam, NVIDIA üzerinden ekran alıntıları nereye gidiyor bulamadım. 1 saat kadar denedim GPU 68 üzerine çıkmadı, 68 oluyor geri düşüyor zaten 64-65'lere. Ne hikmet bilmiyorum CPU bile ısınmamaya başladı. GPU nasıl bir sıcaklık yayıyorsa kasaya, işlemci bile yanıyordu önceden. CPB açık olmasına rağmen 66 üzerini göremedim işlemcide. 😂 BF 5 testi bu arada. Nvidia ayarlarımı şu şekilde yaparak ve oyundan grafik ayarlarını ULTRA kısmına çekerek girdim oyuna. Çok vaktim yok şu an, akşama 2 saat kadar deneyip ekran alıntısı yapacağım, yüklerim buraya. FPS değerleri de çok iyiydi.
Çok sağolun hocam. Akşam yapacağınız 2 saatlik o kesin testten sonra alacağım kartı. Çok sağolun çok teşekkür ederim.

Çok sağolun hocam. Akşam yapacağınız 2 saatlik o kesin testten sonra alacağım kartı. Çok sağolun çok teşekkür ederim.
Hocam BF testini boş verin bir türlü ısıtamadım kartı onda, ETS 2'den örnek vereyim. RX590 ile bu grafik ayarlarında Vsync kapattığımda 81 dereceye kadar çıktığını biliyorum, Vsync kapalı oynayamıyordum ETS'2yi. Şöyle örnekler atayım inceleyin. Sıcaklıktan yana içiniz rahat olsun (kasanın hava akışı da iyiyse tabii). Şimdilik 1080P monitörüm yok maalesef. Çok fazla oynayamadım bunu da elektrikler kesildi. Fakat ana menüde tuttum uzun süre ve yinede ısınmadı kart, 70 dereceyi bir türlü göremedim. Ana menüde tutmamın sebebi FPS'in fırlaması, ETS oynayanlar bilir menünün kartı nasıl haşladığını. 😄 Fan hızına takılmayın bu arada, fan hızı %58 fakat çıkardığı ses RX590 oranına göre %21 falan. 🙂

Dosya Ekleri

• Euro Truck Simulator 2 1.02.2020 20_29_32.png
    Euro Truck Simulator 2 1.02.2020 20_29_32.png
    588,4 KB · Görüntüleme: 58
  • Euro Truck Simulator 2 1.02.2020 20_29_38.png
    Euro Truck Simulator 2 1.02.2020 20_29_38.png
    253,8 KB · Görüntüleme: 64
  • Euro Truck Simulator 2 1.02.2020 20_29_43.png
    Euro Truck Simulator 2 1.02.2020 20_29_43.png
    268,6 KB · Görüntüleme: 53
Hocam BF testini boş verin bir türlü ısıtamadım kartı onda, ETS 2'den örnek vereyim. RX590 ile bu grafik ayarlarında Vsync kapattığımda 81 dereceye kadar çıktığını biliyorum, Vsync kapalı oynayamıyordum ETS'2yi. Şöyle örnekler atayım inceleyin. Sıcaklıktan yana içiniz rahat olsun (kasanın hava akışı da iyiyse tabii). Şimdilik 1080P monitörüm yok maalesef. Çok fazla oynayamadım bunu da elektrikler kesildi. Fakat ana menüde tuttum uzun süre ve yinede ısınmadı kart, 70 dereceyi bir türlü göremedim. Ana menüde tutmamın sebebi FPS'in fırlaması, ETS oynayanlar bilir menünün kartı nasıl haşladığını. 😄 Fan hızına takılmayın bu arada, fan hızı %58 fakat çıkardığı ses RX590 oranına göre %21 falan. 🙂
Benim kasamın hava akışıda sizkinden birazcık kötü. 70-72 alırım diye düşünüyorum. Tamamdır siparişi veriyorum umarım bir sıkıntı çıkmaz gene. Çok sağolun yardımlarınız için :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı