Bragne
Megapat
Daha fazla
10 dakika boyunca Prime95 ile stres testi yaptım. Maksimum 95 dereceyi gördüm ve öyle sabitlendi. Normal midir?
AMD yetkilileri işlemcinin stok ayarlarında kullanılmasını öneriyorlar. Demek ki herhangi bir zararı yok. Olsaydı zaten BIOS güncellemeleri ile dengelemeye çalışırlardı. İlk çıkışında BIOS sürümleri sorunluydu peşpeşe güncellemeler geldi. Uzun süredir yeni sürüm gelmediğine göre stabil olduğunu düşünüyorlar.Peki bu uzun vadede işlemciye zarar verir mi?
CPB kapatıp test edeceğim 10 dakika daha.95 derece en yüksek sıcaklık olarak bildirilmiş. Bence çok zorlamayın. Tekrar tekrar yazıyorum, fakat umursamıyorsunuz galiba CPB kapatın ve öyle bir test edin.
Eki Görüntüle 589622
Bakın stok ayarlarda diyorsunuz. Kaç derece olduğunu söylemiyor ve bu kadar insan boşuna soğutucu alıyor o zaman sizin mantığınızla.AMD yetkilileri işlemcinin stok ayarlarında kullanılmasını öneriyorlar. Demek ki herhangi bir zararı yok. Olsaydı zaten BIOS güncellemeleri ile dengelemeye çalışırlardı. İlk çıkışında BIOS sürümleri sorunluydu peşpeşe güncellemeler geldi. Uzun süredir yeni sürüm gelmediğine göre stabil olduğunu düşünüyorlar.
CPB kapatınca 91 derece.Bakın stok ayarlarda diyorsunuz. Kaç derece olduğunu söylemiyor ve bu kadar insan boşuna soğutucu alıyor o zaman sizin mantığınızla.
İşlemcilerde 80 - 85 derece tehlike arz eder. Oyunlarda 70 - 75 derece normaldir.
Açıklamada normal kullanımlarda işlemcinin ortalama sıcaklığının dikkate alınması gerektiğini sıcaklıklarda pik yaptığı değerlerin yani ölçüm yapan programda gördüğümüz maksimum değerin anlık olarak oluştuğunu ve ortalama sıcaklıktan 10 derece kadar yüksek olabileceğini yazıyor. Nitekim frekansı ve voltajı anlık yükselten özellikleri(CPB ve PBO) kapattığınızda bu değerlerin 10-15 derece düştüğünü herkes yazıyor. Bu da açıklama ile elde edilen verilerin örtüştüğünü gösteriyor.Bakın stok ayarlarda diyorsunuz. Kaç derece olduğunu söylemiyor ve bu kadar insan boşuna soğutucu alıyor o zaman sizin mantığınızla.
İşlemcilerde 80 - 85 derece tehlike arz eder. Oyunlarda 70 - 75 derece normaldir.
Ben de stok soğutucuyu kullanmıyorum. Bakır ısı borusu bile yok düz alüminyum bloktan yapmışlar ancak soğutucuyu değiştirdikten sonra arada bir uçurum olmadı. İşlemcinin çalışma prensibi bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.