Ryzen 5 3600 GTX 960 sistem ani bir şekilde donuyor

sanryco

Hectopat
Katılım
8 Mart 2016
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 3 gün önce (28.10.20) bilgisayarımda anakart, işlemci ve RAM değişikliği yaptım ve aşağıda belirttiğim sorunlarla karşılaştım. Mevcut donanımım şu şekilde:

MSI B450M-A PRO Max 3200 MHz DDR4 mATX anakart (yeni)
Team t-Force Vulcan TUF yellow 16 GB (2x8) DDR 4 3600 MHz RAM (yeni)
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 32MB AM4 işlemci (yeni)
NVIDIA GeForce GTX 960 ekran kartı.
Trancend 370 128 GB SATA3.0 SSD.
Seagate 1 TB HDD.
Xigmatek X-Calibre 600W PSU.
Windows 10 işletim sistemi.

Sorunuma geçmeden önce, donanım değişikliği yapmadan önce böyle bir sorunumun olmadığını tekrar belirtmek isterim. Sorunum şu: Bilgisayar açıldıktan 1-2 dakika sonra kesinlikle en az bir kere takılıyor. İnternetteysem pencere yanıt vermiyor. Ya da bir klasör açıksa veya bir uygulama açıksa o yanıt vermiyor. 10 saniye sonra kendine geliyor. Mesela bir oyundayken podcast dinliyorum ve podcast duruyor, oyun devam ediyor, 30 saniye sonra oyun da donuyor ve 10 saniye sonra kendine geliyor. Son zamanlarda da sanki internette bir sorun var gibi herhangi bir internet sitesine girmeye çalıştığımda zor giriyor, yüklenmesi uzun sürüyor. İnternetimde sorun olmadığına eminim, test ettim. Normalde siteye tıkladığım anda yüklenir ve girerdi. Canlı yayın izlerken bilgisayar tamamen donuyor. Bunun gibi bir sürü küçük detay var yaşadığım. Daha önce birinde aynı sorunun SSD kaynaklı olduğunu okumuştum ancak emin olmadan değiştirmek istemiyorum. Beni yönlendirir ve sorunu teşhis etmemde yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce format atmayı denemelisin. Yazılımsal da olabilir. Eğer yine sorun devam ederse donanımsal bir sorun mevcuttur.
 
Her şey olabilir, belli olmaz.
Şimdi de takılmalar esnasında kasadaki ışığın sürekli yandığını, takılma geçince tekrar yanıp sönmeye devam ettiğini gördüm. Sanırım o HDD ışığıymış. Sistemin SSD'ye kurulduğunu biliyorum ama Bilgisayar Yönetiminden bakınca Disk 0'da HDD'nin paylaşıldığı D ve E disklerinin olduğunu gördüm. Sanırım çözümü format atıp sistemi SSD'ye kurduğuma emin olmak. Yine de böyle olmaması lazım. Temiz sağlam SSD ve HDD'ye ihtiyacım olacak yakın zamanda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı