Ryzen 5 3600 undervolt ve sıcaklık düşürme rehberi

Anladığım kadarıyla çok uğraştırıcı. En iyisi 3300X almak gibi duruyor. Oyun dışında herkesin bahsettiği o profesyonel tipteki yorucu işlerle uğraşmayacağım, daha çok gündelik kullanacağım. Sanırım "benim" için en iyisi bu olacak.
 
Hocam yani CPU voltage ayarını Auto ve Core Ratio'yu da mı Auto yapmam gerek? Siz arkadaşlar neden 1.05voltajda kullanıyorsunuz peki?

Hocam CPB'u kapatınca otomatik 1.05V yapıyor anakart gerisi her şey Auto'da olsun yeterli sonra kaydedip reset atın BIOS'a girin sizinde öyle olacaktır.
 
Hocam CPB'u kapatınca otomatik 1.05V yapıyor anakart gerisi her şey Auto'da olsun yeterli sonra kaydedip reset atın BIOS'a girin sizinde öyle olacaktır.
Çok teşekkür ederim. Ben biraz cahilim de bu konularda. İlginiz için teşekkür ederim cidden.
 
Bende R5 3600 kullanıcısıyım CBP yi kapadıktan 3 gün sonra bilgisayara daha Boot ekranı gelmedi sebebi ne olabilir CBP yi kapatıp geriye kalan her şey Auto'da idi çünkü.

Kullandığınız depolama birimi veya RAM'de sıkıntı olabilir hocam. PSU'da tabii seçeneklerden biri tek tek denemek gerekiyor.
 
Bu furyaya bende katıldım. Bu işlemcide gerçekten bir gariplik var. Bunu 240mm sıvı soğutma aldıktan sonra farkettim. Sıvı soğutmaya rağmen stres testlerinde 75 derecelere çıkıyordu. Ryzen Master'dan Biraz kurcalayarak 4.2GHz, 1.19375V stabil bir değer tutturup aynı değerleri BIOS'tan da uyguladım. Şuan 53-56 derece arası geziyor. Genellikle 54 derece. Yaklaşık 20 derecelik bir ısı düşüşü oldu ki bu düşüş çok büyük. Performans konusunda da herhangi bir kayıp söz konusu değil. Cinebench ve CPU-Z Bench ile bol bol test yaptım. Bu olayı daha önce farketsem muhtemelen sıvı soğutma masrafına girmeme gerek kalmayacaktı. Sağlık olsun diyorum. 3600 Kullanıcılarının mutlaka uğraması gereken bir konu.
 
Bu furyaya bende katıldım. Bu işlemcide gerçekten bir gariplik var. Bunu 240mm sıvı soğutma aldıktan sonra fark ettim. Sıvı soğutmaya rağmen stres testlerinde 75 derecelere çıkıyordu. Ryzen Master'dan biraz kurcalayarak 4.2GHz, 1.19375V stabil bir değer tutturup aynı değerleri BIOS'tan da uyguladım. Şu an 53-56 derece arası geziyor. Genellikle 54 derece. Yaklaşık 20 derecelik bir ısı düşüşü oldu ki bu düşüş çok büyük. Performans konusunda da herhangi bir kayıp söz konusu değil. Cinebench ve CPU-Z bench ile bol bol test yaptım. Bu olayı daha önce fark etsem muhtemelen sıvı soğutma masrafına girmeme gerek kalmayacaktı. Sağlık olsun diyorum. 3600 kullanıcılarının mutlaka uğraması gereken bir konu.

R5 3600'ü bile bir insan alsın diye yapmışlar resmen işlemci performansı oldukça yeterli eğer 2080 falan yoksa CPB'u kapatıp kullansan bile elini kolunu sallayarak besleyebiliyor. Ben render alacağım zaman 4.20 GHz'e alıyorum şuana kadar 4 defa ihtiyaç duydum normali hep 3.60GHz 1.05V da işlemci odamdan serindi bu yaz resmen :) bu arada güle güle kullanın hocam 😊
 
Selamlar,
Hocam yazılanları okudum ama bu konuda bilgim bayağı eksik. Gigabyte B450M S2H anakart ve 3600 işlemci aldım. Snowman M200 ucuz yollu kule tipi soğutucu aldım. Cpb'u kapattım sadece. Baska ayarlara dokunmadım. Eski oyunlardan birkaçını oynarım ve render filan yapmıyorum. Günlük kullanım. Sizce bir ayar yapmam gerekir mi? İşlemciyi de yüksek özelliğine rağmen alçakta kullanmak zoruna gidiyor insanın biraz :) Ne yapayım sizce @Bitflex
 
Selamlar,
Hocam yazılanları okudum ama bu konuda bilgim bayağı eksik. Gigabyte B450M S2H anakart ve 3600 işlemci aldım. Snowman M.200 ucuz yollu kule tipi soğutucu aldım. CPB'u kapattım sadece. Baska ayarlara dokunmadım. Eski oyunlardan birkaçını oynarım ve render falan yapmıyorum. Günlük kullanım. Sizce bir ayar yapmam gerekir mi? İşlemciyi de yüksek özelliğine rağmen alçakta kullanmak zoruna gidiyor insanın biraz :) ne yapayım sizce @Bitflex

Hocam yapmanız gereken başka bir şey yok serin serin kullanırsınız. Bende tam performans kullanmak isterim ancak henüz voltajı çok fazla veriyor birkaç BIOS güncellemesinden sonra verilere göre düzenlerler gibi R5 2600'de böyle olmuştu. Ben normal hayatta hiçbir eksiklik görmedim renderda bana 12 saatte 1 saat civarı kazandırıyor onu da hesapladım :) ekran kartınız nedir besleme sıkıntısı yaratacak bir modelmi acaba diyerek sordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı