BlackKeyboard
Hectopat
Herkese merhaba geçenlerde İtopya üzerinden özelleştirerek demonte olarak aldığım PC' mi iki gün önce topladım. Sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Tüm Driver'ları kurdum sistem yedeğini aldım Ryzen Master'ı açtığımda "edc(CPU)" değerinin 95'in altına düşmediğini gördüm güç yönetiminden maximum güç kullanımını %95 olarak değiştirince sorun çözüldü. Şimdi buraya kadar halletim ikilemde kaldığım nokta şu AIDA64 ile 10Dk'lık stres testi yaptım (genel olarak tüm sistem bileşenlerine) ekran kartı 77 dereceyi geçmedi 100% yükte işlemci 94 dereceyi gördü, Ryzen Master üzerinde en fazla 86 dereceyi gördü hangisine inansam şaşırdım cidden (95 derecede sistem kapatıyor kendisini zaten). İşlemci genel olarak boşta 40 ile 45 derece arasında, en son BIOS Update beta olduğu için Beta'dan önceki en gelişmiş sürümü kurdum. Stok soğutucu ile gelen termal macunu sıcaklığı daha da arttırıyor diyorlar macun elimde var sürebilirim aslında. AIDA 64 üzerinde işlemci voltajı 1.440'a kadar dayanıyor, sanırım voltaj normalden yüksek. Ayrıca AIDA64 testi yaparken açılan sekmeyi veya sekmeleri ekranda imleç ile tutup hızlıca sürükleyince takılmalar donmalar oluyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler...
Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 7 3700X.
RTX 2060 Ventus XS OC 6G.
MSI B450-A PRO Max (B450 serisinin genel olarak bu işlemcilerde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ileride yükseltme yapacağımdan bunu aldım)
G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB 3200MHz RAM.
Cooler Master MB520 kasa.
Cooler Master 80 Plus 650Watt PSU (kasanın içerisinde geliyor)
Samsung 970 Evo 500GB NVMe SSD.
Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 7 3700X.
RTX 2060 Ventus XS OC 6G.
MSI B450-A PRO Max (B450 serisinin genel olarak bu işlemcilerde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ileride yükseltme yapacağımdan bunu aldım)
G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB 3200MHz RAM.
Cooler Master MB520 kasa.
Cooler Master 80 Plus 650Watt PSU (kasanın içerisinde geliyor)
Samsung 970 Evo 500GB NVMe SSD.