Sağlık Meslek Lisesi mi, yoksa Anadolu Lisesi mi?

Mert Mısırlı

Hectopat
Katılım
27 Mart 2014
Mesajlar
855
Makaleler
5
Yer
Kocaeli, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 8. Sınıftayım. TEOG sınavına girdim ve yine gireciğim. Puanım yeterse sağlık meslek lisesine gitmek istiyorum ama gönlüm anadolu liselerine de kayıyor ve de sanırım sağlık meslek lisesine puanım yetmeyebilir. Sizce hangi liseye gitmeliyim? Eğer anadolu lisesi okursam üniversitede Bilgisayar öğretmenliği ya da kamu yönetimi olabilir, bilginize...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 8.Sınıf okuyorum. Sağlık meslek'te ne yapacaksın ? Hemşire yardımcısı olarak çıkarsın üniversiteye gitmez isen. Acil Tıp Teknisyenliği bilmiyorum ama ben Anadolu öneririm. Üniversitede mekatronik okursan mekanik ve elektronik birleşimi veya Yazılım mühendisliği okuyabilirsin yazılımcı olmak istersen ben Mekatronik okuyacağım iş sorunum olmayacak.
 
Anadolu lisesi. Her türlü mesleği seçebilirsin. Seni mesleğe değil üniversite sınavına hazırlar. Kendim de gidiyorum. Ama dersler çok zor. İngilizce dışında bir yabancı dil daha öğretiyorlar.
 
Aynen sağlık meslekte tek bir mesleğe gireceksin fakat hadi diyelim lise 2 veya 3'te sıkıldın ne olacak. Anadolu'da istediğin mesleği seç.
 
Sağlık meslek lisesine gidersen, tek hemşire olabilirsin lafı bir şehir efsanesi. Ben sağlık meslek okuyorum. Bizim okulda geçen yıl 1 hukuk 1 de bilgisayar mühendisliğine giden varmış. Kazanamasan da zaten mesleğin elinde. Maaşını alırken üniversite sınavına çalışırsın. Daha iyi. Tabii sen bilirsin.
 
Melsek lisesine gidersen üniversite de çıkacak konular (Matematik, fizik kimya vb.) anadoluya göre daha az göreceksin. Ve okul hayatının çoğunu staj (nasıl yazıldığını bilmiyorum) ile geçireceksin. Ama sağlık personeli olmak istiyorsan sağlık meslek lisesine gitmelisin. Benim giden arkadaşım var 28 kişilik sınıfta tek erkek o okul genelinde de erkek başına 5-6 kız düşüyor. Kızlar daha meraklı o açısı da var benim okulumda sınıfta erkek başına 2 kız düşüyor. Öğretmen olarak gayet iyi ve özel alan seçiyorsun (sayısal, sözel, yabancı dil vb.). Tabikide seçim senin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin de dediği gibi seçim senin ama çok düşün. Anadolu liseleri üniversiteye öğrenci hazırlar. Eğer ki kendine kazanç sağlayacak ekstradan bir uğraşın yoksa [spor, müzik vs. (profesyonel olarak müzisyen veya sporcu etiketinden bahsediyorum)] sadece YGS LYS için okumuş olacaksın. Üniversite hedefini de şimdiden koymaya çalış. Başarılar...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sağlık meseleğe gidersen lise biter bitmez mesleğin elinde olacak. Kendin son sene çalışırsın üniversite sınavına eğer istersen. Ama sana kalmış eğer işini sevmezsen güzel yapamazsın.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı