Sağlıklı ve kısa sürede kilo verme

• Konuyu başlatan Kaleo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.102
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Evet yaz tatilini yatarak geçirdiğim için 3 ay içerisinde fazla kilo aldım. Sırt bölgemde yağ yokken belirginleşti, kalçamda gözle görülebilir büyüme var ve baldırlarım şişti. Lise sonlarında olduğum için fitness'a gidemiyorum, evde egzersiz yapabilirim, diyet yapabilirim fakat tam bir bilgiye sahip değilim. Yaşım 17 boyum 1.70 ve kilom 70, çok fazla 7 olması beni de rahatsız ediyor :) Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler diyet listesi ve egzersiz listesi önerebilir / hazırlayabilirler mi? Çok müteşekkir olurum. Şimdiden saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boyuna ve yaşına göre kilon ideal. Kilo vermek yerine yağ oranını azaltmak daha mantıklı olacaktır. Kardiyo yapmalısın bunun için de. Salona gitmeyeceksen haftanın 3-4 günü 45-60 dk arası tempolu koş. Şınav, mekik çekmen yeterli bunlara ek olarak. Beslenmene dikkat edip, aldığın ve yaktığın kaloriyi de takip etmen iyi olur.

Boyun kısa, boyunun uzaması lazım, bunun için yüzme ve basketbol önerebilirim. Protein tüketmelisin karbonhidrat tüketimini azalt. Fiziksel aktivitelerini arttır. PC başında fazla zaman geçirme. Hele hele abur cubur dan uzak dur. Asitli içecekler vs çıkar hayatından.

Kafaya takılacak ölçüde kilolu değilsin. Ama illa vereceğim diyorsan diyet yapmanı öneririm. Karbonhidrat, şeker, un ve abur cuburlardan uzak dur. Lifli gıdalarla beslenmeye çalış. Ek olarak hareket et. Yürüyüş, koşu, yüzme... Fark etmez.

Diyet yap falan diyorsunuz da arkadaşın bilgisi yok onun için açmış konuyu.
Neleri yemesi gerektiğini veya yememesi gerektiğini yazdım zaten. Detay istiyorsa google' dan çok rahat bir şekilde bulabilir. Ama temelinde yazdıklarım var. Bağırsak florasını bozan şeylerden uzak durması gerekiyor.

Şimdi denilenin aksine çok ağır kardiyo yarardan çok zarar getirir. Yağın yanında kaslarında da azalma meydana gelir. Sana önerim öğünlerindeki protein miktarını arttırman olur.
Şeker , beyaz un vb. gibi basit karbonhidratlardan uzak durman gerekiyor ki bunu zaten biliyorsundur.
Bunun yanında şınav mekik gibi vücut ağırlığınla spor yapabilirsin.

Şimdi denilenin aksine çok ağır kardiyo yarardan çok zarar getirir.
Hayır, ben her gün kardiyo yapıyorum. Her sabah Minimum 30 Dakika hiç bir kas erimesi azalması küçülmesi falan yok. Beslenme doğruysa hiç bir sıkıntı olmaz.

Minimum 30 Dakika, Ağırlık idmanı yapmadığım günler 75 Dakikaya kadar çıktığım oluyor. Kondisyonum mükemmel seviye de 130-140 Nabızla 1 Saat Bisiklet çevirebiliyorum.

A
Hayır, ben her gün kardiyo yapıyorum. Her sabah Minimum 30 Dakika hiç bir kas erimesi azalması küçülmesi falan yok. Beslenme doğruysa hiç bir sıkıntı olmaz.

Minimum 30 Dakika, Ağırlık idmanı yapmadığım günler 75 Dakikaya kadar çıktığım oluyor. Kondisyonum mükemmel seviye de 130-140 Nabızla 1 Saat Bisiklet çevirebiliyorum.
Ağır kardiyo 170 180 nabızla yapılan 45 60 dakika arası bir kardiyo çeşidi yani bana göre sizin dediğiniz tempolu onda bir sıkıntı yok

A

Ağır kardiyo 170 180 nabızla yapılan 45 60 dakika arası bir kardiyo çeşidi yani bana göre sizin dediğiniz tempolu onda bir sıkıntı yok
O Nabızlar da o kadar süre kardiyo yapabilen insan bence burada takılmıyordur. Daha ciddi işleri vardır yarışmaya falan hazırlanıyordur burada takılacak vakti yoktur. 180 Nabız 60 Dakika çok çok ciddi bir şey.

185 Nabıza çıkmışlığım vardır, kondisyonumun mükemmel olmasına rağmen sadece 40 Saniye gibi bir süre dayanabildim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı