Sahibinden.com Çar Alım-Satım Dolandırıcılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B.E kişisinden benim telefon numaram üzerinden gönderilmiş. Ancak alıcı isminin ne benle ne de bir başkasıyla alakası yok. Alıcı adının baş harfi @Yakup_Polat ile uyuşuyor ancak soyadı maalesef uyuşmuyor. Kadıköy şubeye de gittim sabah, erkenden yakalarım kargoyu diye ancak dağıtıma çıkmış.

Paketten çıkan şey bu dolandırıcılık vakası ile alakalı bir şeyse ne mutlu bize. Tamamen tesadüf de olabilir. Para çıkarsa arkadaşın ailesine teslim edeceğim, kendileriyle de konuştum özelden.

Yok alay - dalga geçmek maksadıyla gönderilmiş bir şey ise devletin posta kurumundan güpe gündüz s aat 11'de açık kimlikle kargo yollayan biri de paçasını kurtaramaz benden zaten. Ama zannetmem, böyle bir aptallık yapacaklarını zannetmem.

Parayı yollamışlarsa söz verdiğim gibi peşlerini bırakırım daha doğrusu bıraktırırım, söylerim arkadaşa boş yere uğraşmaz, günün sonunda alacağı parayı uğraşmadan almış olur.
Ama içimden bir ses para yollamadıklarını söylüyor, hiç ılımlı yaklaşır bir tipleri yoktu çünkü.

Adsız.jpg

Paketi ne zaman açacaksınız hocam ?
Dostum bugün geç kaldım, 11'de teslim edilmiş Kadıköy şubeye. Öğleden sonraya çıkmış araçlar dağıtıma. Yarın bizim oradan teslim alırım, alırken ve açarken videoya çekeceğim zan altında kalmamak için. Hani olur da para mara yollayan olmadıysa kendimi zan altında bırakamam.

Vatandaşa "Akıllı olursan 5016 1**0 *** numaradan iletişime geçersin" demiştim. Bu numarayla PTT ile kargo gönderebilir, ismim ve adresim çıkar oradan.
Çıkmayadabilir, belkide bir tanıdığımdan gelmiştir kargo. Ama enterasan tarafı şu ki böyle bir beklentim olsa ilk ben bilirim. Kimseden kargo beklemiyordum hatırladığım kadarıyla.

Valla arkadaşlar 300gram diyor. Para yollamışsa da 5'likler halinde yollamıştır hırsız kardeşimiz.
"Bak parayı veriyorum ama işimizi bozdun, seni de nah böyle uğraştırırlar" falan demek istemiş olabilir :D
Bunu yazınca aklıma Samsung'un Apple'a gönderdiği tazminat geldi.

Valla ne diyeyim umarım bizim vaka ile alakalıdır. Olumlu olursa herkes mutlu olur, olumsuz olursa iki koldan dava açar onları mutsuz ederiz. Günün sonunda arkadaş da parasını alır, o da mutlu olur.

Konu iyice Arrow'a döndü. Şehirde kim pislik yapıyorsa yakalayacağız bu gidişle. Tam 1 sezonluk dizi içeriği mevcut.
Arka Sokaklar'a konu olabilir aslında, aklıma getirdiğin iyi oldu.

Öyle gerçekten konu ile alakasız bir konu başlığı oldu harbiden.

Arka Sokaklar'a konu olabilir aslında, aklıma getirdiğin iyi oldu.

Öyle gerçekten konu ile alakasız bir konu başlığı oldu harbiden.
Adam Rıza Baba gibi ya. Konuyu baştan aşağı baştan sona okudum. Heyecanlı bir şekilde oturdum ve tek tek olay yeri incelemelerini, raporlamaları inceledim. O mesajlaşmaların resimleri beni gülmekten öldürdü. Yaşa be Rıza baba sırf senin yaptığın iyilik yardım etme girişimin, sonradan da gerçekten yardımcı oluşun her şeye değer. Eline koluna emeğine sağlık :) Bu arada sahibinden'de son zamanlarda bayan isimli olanlar dikkatimi çekiyor, mesaj gönderildiğinde (Erkek ismi ve soy isim baş harf) size mesaj gönderdi diyor, o anda anlıyorum..

Gönderici kargo ücretini ödemiş, eğer kargoyu gönderen dolandırıcılarsa bu ince davranışlarından ötürü teşekkür ederim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı