Arkadaşlar yapılacak şey basit. Sahibindende yaptığın mesajlaşmaları ve whatsapp konuşmalarını alıp bulunduğun ilde savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacaksın. Üniversiteye hazırlanıyorum demişsin zor bir dönem ondan sana aşağıya adım adım atıyorum. Tahminimce 18 den küçüksün o yüzden yanına varsa avukatını yoksa aile bireylerinden birini almanda fayda var.
- Whatsapp mesajlarını sakın silme. Ekran kayıtlarını al. Sahibinden üzerinden görüşme yaptıysan onda da aynısını yap kayıtlarını al
- Hangi ilde yaşıyorsan oradaki adliye saraylarından veya adliye binalarından savcılığa suç duyurusunda bulun. Odaya girdiğinde sahibinden den ürün aldık parayı ödedik ürün gelmedi de zaten anlarlar
- Whatsapp üzerinden görüşme yaptığın telefon numarasını da sakın silme. Banka hesabı IBAN numarası ve ödeme dekontu yanında olsun. Savcıya IBAN, Ad Soyad ve Telefon numarasını ver.
- Aynı kişi tarafından dolandırılan kişilerin illa aynı savcılığa gitmesine gerek yoktur. Şehirler farklı olabilir. İhbar edilen kişi aynı olduğundan savcılar üzerine düşeceklerdir
4 adımda çok basit bir şekilde anlatmaya çalıştım. Eğer 18 den küçüksen yanında mutlaka ailenden biri olsun. Annen veya baban çünkü yasal sorumluluğun imza hakların ve karar verme hakların şu anda yok. Yani aslında ailen yanında yokken attığın her imza geçersize çıkartılabilir. Bu yüzden annen veya baban yanında olmalı. Şu anlık avukata ihtiyacın yok. Savcı zaten sana durumla ilgili bilgilendirmeyi yapar. Para kısmına gelince. Adam yakalanır mahkeme olursa ürünü teslim alamadık ödediğimiz paranın iadesini istiyoruz dersen mahkeme o kişiyi o parayı ödemeye de mahkum edebilir verilecek cezanın yanında. Bu aşamaya ulaşırsan bir avukata danışmanda fayda var. Dolandırıcılık davaları dahil olmak üzere sanırım avukatlık masraflarını da suçlu tarafa ödetiyorlardı.