Sakalın çıkma süresi uzatılır mı?

Halk genelinde jiletle kesmek daha hızlı çıkmasına neden olur diye bir söylenti var.

Ben önceden makineyle keserdim, 12-14 gün arası tıraş olurdum; şimdi ise jiletle oluyorum, 12 gün bilemedin 13. gün kesiyorum. Çok bir şey değişmedi yani.

Makine ile rahat kesemiyorum belki iyi makine değildir ama jilet daha rahatıma geliyor.
Hangi makineyi kullanıyorsunuz? Ben jiletten makineye geçtiğimde çok rahatlamıştım.
Halk genelinde jiletle kesmek daha hızlı çıkmasına neden olur diye bir söylenti var.

Ben önceden makineyle keserdim, 12-14 gün arası tıraş olurdum; şimdi ise jiletle oluyorum, 12 gün bilemedin 13. gün kesiyorum. Çok bir şey değişmedi yani.
Ben jiletle haftada bir kesiyordum, hala haftada bir kesiyorum ama jiletle keserken daha uzun oluyordu.

Jilet ve makine arasında bir fark yok. Çünkü makinada esasında jilet mantığı ile çalışır, yani bıçak gibi keserek. Geç çıkarmanın tek yolu ağda. O da eziyet olur. Bence kendini çok tembelliğe alıştırma sakal kesmek çok zor bir şey değil, hafta da 2 kere kesmek yormaz seni.

Tıraş olduktan sonra yüzüne kolonya tarzında alkol içeren bir şeyler sürüldüğünde kılların geç uzadığını duymuştum ama kendim denemediğim için bilemiyorum.

Jilet vurduğun için artık sakalların gürleşti, geç çıkarmak içinde bir şey yapamasın. ne denersen dene 1 gün oynar arada belki. ( Bu arada bu tamamen senin gen ve hormonlarına bağlı bir şey. Sakaldan çok rahatsızsan doktora gidebilirsin bunun için )

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı