Samsung Unpacked 2021(Ağustos) Etkinliği Değerlendirmesi

samsung.png
Samsung, 11 Aralık 2021, 17:00'da(Türkiye Saati İle) bu etkinlikte dört farklı yeni cihaz tanıttı. Bunlar sırasıyla Galaxy Watch 4, Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 ve Galaxy Buds2.

galaxy-watch4-green-design-your-own-mo.jpg
galaxy-watch4-classic-black-design-your-own-mo.png

Galaxy Watch 4(Üstte) ve Galaxy Watch 4 Classic(Altta)

Galaxy Watch 4, ilk tanıtılan cihaz oldu. İlk öncelikle Samsung'un Galaxy Watch Active kategorisi sonlandı ve onun yerine Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic olarak ayrıldı. Watch 4 daha spor bir tasarıma sahipken Watch 4 Classic modelinde daha klasik bir tasarıma sahip. Watch 4'de bezel bulunmazken Watch 4 Classic modelinde bezel bulunuyor. Önceki nesil saatler arasında çok bir tasarım farkı bulunmuyor. Watch 4 serisine vücut kitle endeksi ölçme özelliği eklendi, özellikle sporcular için çok iyi bir özellik. Watch 4 serisine ayrıca horlama takibi de eklendi, cihazlar uyku takibi yaparken horladığınız zamanı da ölçebiliyor. En önemli özellik Samsung'un Google ile yaptığı işbirliği oldu. Samsung artık saatlerinde Google ile birlikte geliştirdikleri Wear OS işletim sistemine geçecek. Uygulama desteği ciddi oranda artacak, bunun yanı sıra cihazın bir telefon olmadan çalışabilme kabiliyeti de ciddi oranda artmış.

galaxy-z-fold3-5g_highlights_kv_img_s.png
galaxy-z-flip3-5g_highlights_kv_s.png

Galaxy Z Fold3(Üstte) ve Galaxy Z Flip3(Altta)

Telefon olarak tanıtılan cihazlarımız ise Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3. Tasarım önceki model olan modellere göre çok geliştirilmiş. Cihazşarın genel tasarımı çok daha keskin ve net hatlara sahip olmuş. Bir önceki modellere göre çok daha olgun ve olmuş tasarımlara sahipler. İki cihaz da çok şık olmuş. İki cihazda da artık Fold3'de ön ekranla beraber iç ekran da 120 Hz desteğine sahip ve Dinamic Amoled 2X teknolojisi ile üretilmiş olması. Z Flip'in arkasındaki ekran daha büyümüş ve artık selfie çekerken arka kamerada kendini görmenizi sağlıyor. Z Fold'daki en önemli değişiklik ekran içi kameranın gelmiş olması. İç ekranda bulunan 4 MP'lik kamera ekran altına gizlenmiş. Z Fold3'ün iç ekranında herhangi bir çentik, delik ve damla şeklinde kamera yok. Z Fold3'ün ön ekrandaki kamerası ise Z Flip3'ün ön kamerasında ise eskisinde olduğu gibi gizlenmemiş delik şeklinde ve 10 MP çözünürlüğünde. Z Fold3'de arka kısımda Geniş, Ultra Geniş ve Telefoto olmak üzere hepsi 12 MP olan kameralar bulunmakta, Z Flip3'de ise telefoto kamerası yok. Detaylı kamera özellikleri Samsung tarafından belirtilmedi. Cihazların en önemli geliştirmelerinden biri de su geçirmezliği kazanmış olması. İlk kez katlanabilen bir telefonda suya ve toza karşı dayanıklı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra iki cihazın ekranında ve gövdesinde ciddi güçlendirmeler yapılmış. Gövdesi alüminyum olan cihazların gövde sağlamlığı 10% arttırılmış. İç ekrann yapısal dayanıklılığı ise 80% oranında arttırılmış. Ön ekran ve arka camda ise Corilla Glass Victus teknolojisi yer alıyor. Bunun yanı sıra artık Z Fold3'e S-Pen desteği geliyor. Note serisinden farklı bir teknoloji kullanan kalemde tepkisellik 40% oranında arttırılmış. Ekrana zarar vermemesi için kalemin ucu yumuşatılmış ve bastırma durumunda ucu içeri çekecek bir mekanizma kalem içine entegre edilmiş. Lansmanda çok üzerinde durulmamış olsa da Snapdragon 888 ile çıkacaklar ve Exynos versiyonları bulunmayacak. Z Fold 3'de 12 GB ve Z Flip 3'de 8 GB olmak üzere RAM bulunacak. İki cihaz da 5G desteğine sahip olacak.

galaxy-buds2-key-visual-mo.png

Galaxy Buds2

En son ürünümüz ise Galaxy Buds2. Tasarım olarak Galaxy Buds Active'a çok benziyor. Lansmanda en çok değinilen noktası aktif gürültü engelleme özelliği idi. Eski modellere göre çok daha iyileştirildiği belirtilmiş. Gürültü engelleme özelliği açıkken 5 saat, kutuyla beraber ise 20 saate kadar dinleme süresi sunacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Technopat'ın Unpacked 2021 Etkinliği Yayını Tekrarı

Yayının geneline baktığımızda Samsung uzun zamandan sonra çok iyi bir lansman yaptı. Çok dinamik ve keyifli geçen bir lansman oldu. Sonuna kadar hep merak ve keyif içinde olduğumu söyleyebilirim. Tanıtılan cihazlara baktığımızda gerçekten çok geliştirilmiş ve üzerine katılmış harika cihazlar olduğunu görebiliyoruz. Bu lansmanda en çok dikkatimi çeken ürün Galaxy Z Fold3 oldu. Lansmanı incelemediyseniz Technopat'ın kanalından yayın tekrarını izleyebilirsiniz. Siz ne düşünüyorsunuz? Yeni lansman sizce nasıldı?
 
Fiyatlar hakkında bi bilgi var mı?
Z Fold, 1800 dolar civarında olacak. Bu cihazlar ülkemizde en azından 20-30 bin liraya çıkacaktır. Katlanabilir telefonlar hala lüks oyuncaklar ve Samsung satmaktan çok gövde gösterisi yapmak ve reklam amaçlı bu cihazları geliştiriyor.
 
Z Flip 13.500TL'den satışa çıkmıştı yanlış değilsem, şuan fiyatı 7000TL civarı, Z Flip 3'te ilerde düşer bence.
 
Z Fold'un tasarımı çok iyi olmuş. Arka kameralar iPhone 12'yi andırmış ama güzel görünüyor. Keşke para olsa da alsak dedirttiriyor bu telefon. :)
 

Geri
Yukarı